Foto: /260466.jpeg

Met Climasmart Modul-Air® snel schakelen

Energiezuinig ventileren met het unieke Climasmart Modul-Air® ventilatiesysteem.

Energiezuinig ventileren met het unieke Climasmart Modul-Air® ventilatiesysteem.

Het Climasmart Modul-Air® ventilatiesysteem is een vraaggestuurd systeem dat in twee varianten beschikbaar is; de sensorgestuurde variant en de tijdgestuurde.

 

De sensorgestuurde variant houdt in, dat de toevoer en afvoer van lucht in de woning op basis van luchtkwaliteit geregeld wordt. Belangrijkste meetwaarden zijn CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. De nieuwe sensor die in samenwerking met Honeywell is ontwikkeld communiceert draadloos met de centrale sturing. De tijdgestuurde variant houdt in, dat de toevoer en afvoer van lucht in de woning op basis van tijdinstellingen geregeld wordt. Dag/nacht ventilatie betekent comfort en energiezuinigheid.

Uniek in dit systeem zijn de nieuwe modulair geschakelde ClimaModul-Air® ventilatieroosters (EPC-reductie 0,12). Het bijzondere aan deze roosters is dat ze bestaan uit zelfregelende roostermodules. De geschakelde modules worden ‘blind’ opgenomen in de gevel, boven het kozijn. Het verborgen rooster ClimaModul-Air® is daarmee onzichtbaar van buiten. De kunst van het snel schakelen. Bouwkundige voordelen van efficiënt bouwen door standaardisatie en gemakkelijke draadloze montage kunnen goed samengaan met esthetische voordelen.

De roosters reageren op signalen van de centrale sturing. Met de handzender kan een rooster onafhankelijk van het systeem bediend worden. Energiezuinig ventileren met het unieke Climasmart Modul-Air® sensorgestuurde ventilatiesysteem levert een aanzienlijke energiebesparing op. Met een EPC-reductie tot 0,26 sluit dit systeem goed aan op de recente aanscherping van de EPC voor woningen.

Meer informatie: www.heycop.nl.

Publicatiedatum: 2 februari 2011

Reacties