string(1) "a"

Isoleren is goed, ventileren moet

Wist je dat... 30 % van de mensen die na 1980 geboren zijn in industrielanden klinisch allergisch zijn?

Luchtdicht bouwen en een goede isolatie zijn hot. Logisch, gezien het grote energievoordeel voor de bewoner. Als er  onvoldoende aandacht uitgaat naar ventilatie is dat geen gezond gegeven. Door nu echter beter te isoleren en luchtdicht te (ver)bouwen om aan de steeds strengere energieprestatie-eisen te voldoen, zijn gecontroleerde luchtstromen meer regel dan uitzondering. Maar toch zijn niet alle problemen hiermee van de baan. Maar liefst één op de zes Europeanen leven immers in een ongezond gebouw. (Velux, 2017)

Schadelijke binnenlucht moet het gebouw ook nog kunnen verlaten. Zo niet, neemt het risico op gezondheidsproblemen en vochtophoping aanzienlijk toe. Zo zijn 30 % van de mensen die na  1980 geboren zijn klinisch allergisch. (Leefmilieu Brussel, 2018) Voor velen een ware doorn in het oog, maar wel dagelijkse realiteit. Isoleren is goed, maar ventileren moet!

Het waarom


Sinds 1991 zet Duco de bewoner in al z’n ontwikkelingen op vlak van ventilatie- en zonweringsystemen centraal. Het DNA van Duco bestaat eruit om bij elke ontwikkeling rekening te houden met de pijlers ‘gezondheid’, ‘energiezuinigheid’ en ‘comfort’. Op die manier creëer je voor elke bewoner een optimaal binnenklimaat. En net dat is hun missie.

Surf naar www.worldofoxygen.com, betreed de ‘World of Oxygen’ en ontdek het verhaal van Emma ‘A story about indoor air quality’. Een nieuwe wereld gaat ongetwijfeld voor je open.

Meer van DUCO Ventilation & Sun Control
Reacties