Foto: ventilator

Een frisse wind in huis met een ventilator

Ondanks dat veel mensen geen genoeg kunnen krijgen van het warme weer, is bijna iedereen het er over eens dat het fijn is de hitte buiten de deur te houden.

En dat is nog behoorlijk lastig. Onze Hollandse huizen zijn gebouwd op de typische Hollandse zomers, waardoor het moeilijk is om het binnenshuis lekker koel te houden. Een ventilator kan in dat geval uitkomst bieden en je hebt tegenwoordig hele leuke uitvoeringen! 

Ventilatoren heb je in verschillende soorten en maten, zodat er altijd wel een is die aansluit bij jouw voorkeur én interieur. Hieronder worden enkele modellen beschreven die momenteel sterk in trek zijn, zodat je het perfecte type voor jouw woning of werkplek kunt kiezen. 

Torenventilator 

Het woord verraadt het al, deze uitvoering is verticaal vormgegeven. Het voordeel van een torenventilator is dat zijn bereik in de hoogte een stuk groter is. Bovendien beschikken de meeste modellen over een draaiende stand voor een nog grotere actieradius en ook is de ventilator zelf doorgaans op meerdere snelheden in te stellen. De koele lucht wordt dus niet steeds naar één kant geblazen, maar wordt in plaats daarvan verspreid over de ruimte. Een ander voordeel is dat dit type relatief weinig ruimte in beslag neemt vanwege het slanke model. Je kunt hem dus gemakkelijk in een hoekje plaatsen, waarbij zijn aanwezigheid alleen wordt verklapt door de fijne koelte die hij afgeeft. Ook prettig is dat veel torenventilatoren over een timerfunctie of een afstandsbediening beschikken. Gemak dient de mens! 

Staande ventilator 

Bij een staande ventilator kies je voor het roterende model met propellers dat op een statief geplaatst is. Het voordeel van dit model is dat deze een groot bereik heeft. De ventilator is namelijk niet alleen hoog, maar kan daarnaast ook in elke positie gedraaid worden. Daarbij komt dat de poot ook op verschillende hoogtes instelbaar is en dat het apparaat over meerdere standen beschikt. Je kunt de ventilator dus precies afstellen op de plek waar je de verkoeling nodig hebt. Daarnaast beschikken bepaalde staande modellen over een afstandsbediening. 

De staande variant is vooral handig als je geen ruimte hebt om een ventilator op je bureau of tafel te plaatsen. Daarnaast kan dit type ook een bewuste keuze zijn, als je op zoek bent naar een mooie aanvulling op je interieur, want ze zijn in allerlei kleurtjes verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Temozeta London. Liever een industriële look? Ook geen probleem, want de retro variant is er ook. Stijlvol en heel praktisch dus! 

Retro ventilator 

De retro ventilator brengt niet alleen koelte, maar staat ook nog eens prachtig in ieder interieur! Dit type ventilator beschikt over een mooi retro design uit robuust metaal in bijvoorbeeld de klassieke zilver- of koperkleur en daarnaast kun je kiezen uit allerlei gekleurde exemplaren. Een echte blikvanger voor in huis! Naast zijn mooi vormgegeven uiterlijk doet hij ook nog eens alles wat je van een ventilator mag verwachten. Zo zijn de meeste retro varianten uitgerust met drie standen en zorgen zo voor optimale verkoeling op warme dagen. Zoals hierboven al even genoemd vind je het retro design bij de staande variant, maar we hebben ook retro exemplaren als tafelmodel (met of zonder usb-aansluiting) of als vloerventilator. 

Design ventilator 

Als je echt op zoek bent naar een uniek exemplaar, dan is de design ventilator de perfecte keus voor jou. Bij deze ventilatoren staat de vormgeving voorop en je hebt ze dan ook in veel verschillende modellen. Zo heb je vloermodellen met retro kenmerken waarbij de behuizing gekleurd is waaraan pootjes en handvatten bevestigd zijn, zoals bij de AEG VL 5617. Of wat te denken van de vloerventilator Steba? Dit exemplaar, uit de Storm Tube lijn is prachtig vormgegeven waarbij de “tube” in verschillende kleuren leverbaar is. Ook opvallend is de Vormado 533 met zijn futuristische design. En ook de Arctic Color Breeze Black is bijzonder vormgegeven. Deze ventilator heeft namelijk geen frame en met dit exemplaar op je tafel kies je een beetje tussen een kruising van een windmolen en bloem, die opgetrokken is uit hetzelfde materiaal. 

Legio mogelijkheden 

Zijn de hierboven beschreven exemplaren niet helemaal wat je zoekt? We hebben ook raamventilators, ventilatoren voor in de auto, plafondventilators en badkamerventilatoren in ons assortiment! En mocht je nu het liefst een standaard witte ventilator willen? Ook die zijn volop verkrijgbaar, zowel in staande vorm als voor op tafel of op de grond. Op naar nog een lange zomer en geniet van de verkoeling in huis!

Reacties