Wat is een geschikte klokthermostaat?

Klokthermostaten verhogen het comfort in uw woning, als u gaat slapen of thuis komt zorgt deze voor de schakeling naar een zuinige stand. 

Voorkom teleurstelling en hoge kosten achteraf...

Thermostaten zijn vaak duur en daarom kopen veel mensen een thermostaat bij een doe-het-zelf winkel en monteren de thermostaat ook zelf. Deze goedkopere thermostaten hebben vaak een mindere kwaliteit en werken minder efficient, maar erger is dat deze zogenaamde universele thermostaten vaak ook niet geschikt zijn voor uw ketel. Zeker de ketels met een zogenaamde modulerende regeling. 

Bij het aansluiten van een (gewone) klokthermostaat gooit u ook een hoop techniek van de ketel overboord. Tevens moet er een andere aansluiting gebruikt worden.

Om achteraf teleurstelling en kosten te voorkomen raden wij u aan, ons een aanbieding te laten doen voor een goede en geschikte klokthermostaat. Deze klokthermostaten zijn specifiek gemaakt voor de betreffende cv-ketels en worden door ons gratis geplaatst.

Het monteren, instellen en aansluiten van een universele klokthermostaten door derden en/of de (dure) reparaties van ketels veroorzaakt door verkeerd aansluiten komt bij ons steeds vaker voor en valt daarom niet onder het service abonnement.

Heeft u een oude ketel die binnen enkele jaren aan vervanging toe is, bedenk dan dat een dure (verkeerde) klokthermostaat straks bij een nieuwe ketel plaatsing weer vervangen moet worden.