Foto: AmbiSENSE Vailliant

Vaillant maakt individuele temperatuurregeling per ruimte mogelijk met ambiSENSE

Extra comfort en kostenbesparing voor de eindgebruiker

Vaillant presenteert de ambiSENSE, een regelsysteem waarmee voor elke kamer in het huis een individuele temperatuur kan worden ingesteld. Dankzij de handige multiMATIC app of het radiatorregelsysteem kan op elk gewenst moment en voor iedere ruimte de temperatuur worden aangepast. Omdat verwarming alleen plaatsvindt wanneer het nodig is, zorgt de ambiSENSE hiermee voor zowel een kostenbesparing als extra comfort. Het systeem is ideaal om te monteren in een bestaande of nieuwe woning met een cv-ketel van Vaillant. De ambiSENSE werkt alleen met radiatoren.

De perfecte temperatuur in iedere ruimte

Niet alleen kan de temperatuur per individuele kamer ingesteld en opgeslagen worden, ook kan hier onderscheid worden gemaakt tussen verschillende momenten van de dag. Als er bijvoorbeeld overdag nooit iemand thuis is, kan de temperatuur deze periode lager worden ingesteld dan in de avond wanneer wel iedereen weer thuis is.

Aangezien geen enkel huishouden hetzelfde is, kan de gebruiker zelf de temperatuur per ruimte en dagdeel instellen. Het is ook mogelijk om de temperatuur op elk moment aan te passen, bijvoorbeeld wanneer iemand eerder thuiskomt dan normaal. Dit zorgt ervoor dat kamers in huis alleen worden verwarmd wanneer het nodig is.

Perfecte samenwerking tussen systemen

Het Vaillant ambiSENSE systeem en de Vaillant cv-ketel communiceren voortdurend met elkaar door middel van de communicatiemodule VR 920. Zo levert de cv-ketel de juiste hoeveelheid warmte die nodig is om de gewenste temperatuur in elke afzonderlijke kamer te bereiken. Hierbij bepaalt de communicatiemodule voortdurend welke kamer op dit moment de hoogste warmtevraag heeft en past hier het gebruik op aan. Op deze manier ervaart de gebruiker extra comfort, maar worden ook verwarmingskosten bespaard.

Reacties