Foto: 2017/slimme-thermostaat.jpg

De voordelen van een slimme thermostaat

Je zal er wel van hebben gehoord: een slimme thermostaat die de verwarming aanpast naar de wensen van de huisbewoners.

En ook nog heel wat bespaart op de energierekening. Zo een thermostaat klinkt bijna te goed in oren, maar bestaat er wel degelijk.

Nooit meer zorgen te maken over het aan- en uitzetten van de verwarming

De slimme thermostaat zorgt dankzij zijn leerfunctie en uitgebreid programmeerbaar menu ervoor dat de verwarming eigenlijk volledig automatisch kan plaatsvinden. Het is hierbij wel belangrijk dat je aangeeft wat je van de thermostaat verwacht. Heb je het niet erg mee met een hoge energierekening, dan kan je uiteraard alle ruimtes in het huis continu laten verwarmen. Wil je echter wat bewuster omgaan met energie dan kan je de thermostaat programmeren om de verwarming doelgericht per ruimte in te schakelen. Zo zal de slaapkamer pas tegen het aangegeven tijdstip worden verwarmd. Omdat de meeste slimme thermostaten ook nog beschikken over sensoren die bewegingen kunnen waarnemen, hebben ze ook de optie om zichzelf uit te schakelen wanneer ze merken dat de ruimte niet meer wordt gebruikt.

Ook beschikken ze over een zelflerende functie. Deze stelt hun in staat de wensen van de huisbewoners aan de hand van de vereiste instellingen in te schatten. De verwarming zal dus bijvoorbeeld vanzelf aangaan op een bepaald tijdstip in de keuken omdat de thermostaat dat ook heeft moeten doen in de voorgaande dagen.

Bespaar tot 25 % op de rekening

Omdat de verwarming dus precies op maat geleverd wordt zal het energieverbruik dus ook flink afnemen. Dit hangt uiteraard wel af van de instellingen die je aan de slimme thermostaat hebt gegeven. Kies je ervoor om het maximale rendement uit de verwarming te halen, dan zal de verwarming alleen in de ruimtes worden ingeschakeld waar er zich iemand bevindt. Let er wel op dat vooral in de badkamer en de kelder de verwarming niet helemaal wordt uitgeschakeld om bevriezing van de leidingen te voorkomen.

Gebruik je mobiel als afstandsbediening van de slimme thermostaat

De slimme thermostaat zou niet compleet zijn als het niet via het internet kon worden bestuurd. Door middel van een speciale app kan je de verwarming dus via je mobiel bedienen. Er zijn zelfs slimme thermostaten die de aanwezigheid van je mobiel binnen een bepaalde straal van het huis kunnen herkennen en alvast de verwarming aanzetten.

De slimme thermostaat is dus een heel handig hulpmiddel voor in huis die zeker mee gaat helpen het woongenot te verhogen. Schakel een loodgieter uit Rotterdam in om je goed te laten informeren over de installatieprocedure en de aanschaf. Ook voor lekkages en verstoppingen kun je terecht bij een loodgieter.

Reacties