Foto: Vasco-app-verwarming

Primeur: Vasco (BE) introduceert de Vasco Climate Control App

Radiatoren, vloerverwarming én ventilatie voor het eerst via een app te bedienen

Vasco Group uit Dilsen (BE) introduceert in Nederland de Climate Control App (CCA): de gratis applicatie voor smartphones en tablets waarmee gebruikers Vasco-radiatoren, -vloerverwarming en -ventilatie thuis en op afstand kunnen bedienen.

Vasco is de eerste fabrikant die gebruikers deze drie installaties met één app laat bedienen. Hiermee biedt Vasco een gebruiksvriendelijker en goedkoper alternatief voor domotica-oplossingen. Gebruikers hebben met de app altijd volledige regie over comfort en energieverbruik doordat ze realtime de gewenste temperatuur en ventilatiestand kunnen regelen. De CCA heeft vier voorgeprogrammeerde dagprogramma’s: Opstaan, Weg, Thuis en Slapen. De app biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf programma’s te personaliseren.

‘Om 6.30 uur heeft Climate Control de eetkeuken verwarmd tot 21 graden en staat de ventilatie-unit op stand 2’, geeft Patrick Van Beeck, product manager ventilation & surface heating/cooling bij Vasco Group, als voorbeeld. ‘Wanneer je ’s ochtends het huis verlaat, brengt het systeem de temperatuur terug naar een lagere temperatuur om deze aan het eind van de werkdag weer op te voeren naar 21 graden. Verwacht je eerder thuis te komen, dan kun je dat met de app wijzigen.’

Meer van VASCO
Reacties