Foto: /271570.jpeg

Vasco zet aluminium radiatoren op de designkaart

Innovatieve Canyon nu ook genomineerd voor Designprijs.

Innovatieve Canyon nu ook genomineerd voor Designprijs.

Een snelle warmteafgifte, een laag energieverbruik en een comfortabele, veilige warmte. Met aluminium radiatoren heeft Vasco een nieuwe generatie designradiatoren ontwikkeld. Daarbij speelt de Europese pionier ook volop in op het hedendaagse milieubewustzijn. De verticale radiator Canyon combineert de voordelen van aluminium met innovatieve technologie én eigentijds design.

 

Nieuwe generatie aluminium radiatoren
De aluminium radiatoren van Vasco ogen niet alleen eigentijds, met hun slimme technologie zijn ze ook dé verwarming voor morgen. Het geheim achter het innovatieveproductontwerp? Een gepatenteerde verbindingstechniek, een hoogtechnologisch profiel en een interessant materiaal. Dat vertaalt zich in een nieuwe generatie milieuvriendelijke designradiatoren, met heel wat voordelen in de praktijk. Een overzicht:

• Maximale warmteafgifte. Aluminium radiatoren hebben vijf keer minder water nodig dan klassieke designradiatoren. Toch is de warmteafgifte tot 15% hoger.

• Comfortabele warmte. De profielen zijn zo ontworpen dat de radiator aan de voorzijde stralingswarmte geeft en aan de achterzijde convectiewarmte. De aangename warmte van aluminium is trouwens ook een veilige warmte. Doordat het warme water in de kern van het profiel loopt, wordt de voorzijde van de radiator nooit gevaarlijk warm.

• Efficiënter energiegebruik. Door de combinatie van beperkte waterinhoud en goede warmteafgifte is er een snelle reactie op temperatuurschommelingen, met een efficiënter energieverbruik als resultaat. De optimale warmteafgifte maakt de radiator ideaal voor lagetemperatuursystemen met een warmtepomp of (condenserende) HR-gasketel.

• Duurzaam & milieuvriendelijk. Aluminium radiatoren hebben een zeer lange levensduur, waarna ze gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Ook worden van al het productieafval in de eigen smelterij weer nieuwe profielen gemaakt. 100% recyclebaar dus.

• Flexibel & compatibel. Aluminium designradiatoren kunnen probleemloos worden ingepast in installaties. De radiatoren kunnen worden aangesloten op leidingen uit koper, metaal en kunststof. Bovendien is aluminium drie keer lichter dan staal, wat het installatiegemak bevordert.

Canyon, genomineerd voor Designpreis Deutschland 2012
Omdat de Vasco-ontwerpen via extrusietechnologie worden vervaardigd, zijn de designmogelijkheden veelzijdig. Dat bewijst huisdesigner Wim Segers met Canyon. De verticale aluminium profielen zijn geïnspireerd op het lijnenspel in de rotsformaties van de Grand Canyon en geven het interieur een verrassend accent. De profielen, handdoekbeugels en wandbevestigingen zitten onzichtbaar geïntegreerd in het design, wat zorgt voor een strak geheel. Canyon kan internationaal op heel wat belangstelling rekenen. Na een eerdere Red Dot Design Award en eretitel Design Plus Material Vision, is de aluminium radiator nu ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012. Een prijs die vernieuwende topprestaties op het vlak van productdesign en communicatiedesign bekroont.

Over Vasco
Vasco is marktleider in badkamerradiatoren en topproducent van designradiatoren in Europa. Met spitsvondige technologie en een doordachte eigentijdse – en tegelijk tijdloze – vormgeving, creëert Vasco innovatieve radiatoren die naadloos passen in elk interieur. De continue zoektocht van het bedrijf naar alternatieve materialen, vernieuwende designs en innovatieve productiemethodes, leverde Vasco al meerdere awards en internationale prijzen op. Vasco is ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd.

Vasco maakt deel uit van The Heating Company, dat een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogstaande verwarmingsproducten aanbiedt onder de merken Vasco, Brugman, Dura, Superia, Thermic en Thor. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dilsen, België.

Publicatiedatum: 1 september 2011

Meer informatie: www.vasco.be

Reacties