Foto: blue-air-luchtreiniger

Met slechts één druk op de knop schone lucht in huis met de nieuwe Blue

Blueair komt met vernieuwde simplistische luchtreinigers met slimme sensoren en Scandinavisch design

De Zweedse luchtreiniger expert Blueair lanceert twee vernieuwde luchtreinigers in de Blue-lijn. Hun meest verkochte product werkt nu nog slimmer, sneller en stiller. Omdat een luchtreiniger bevordelijk is voor ieders welzijn, is de Blue gestoken in een Scandinavisch jasje met keuze uit vijf kleuren, zodat hij in ieder interieur past. 

Nu we allemaal het grootste gedeelte van de tijd in eigen huis doorbrengen, gaat er steeds meer aandacht naar het creëren van een gezellige plek. Maar naast een fijn interieur, is het creëren van een gezonde leefomgeving binnenshuis minstens zo belangrijk. Uit onderzoek* van Blueair blijkt dat meer dan de helft (54%) van de Nederlanders zegt bewuster bezig te zijn met de kwaliteit van lucht binnenshuis door corona. Ook geven de ondervraagden aan de effecten van frisse lucht te merken, waaronder meer rust (62%), meer energie (61%), een vrolijker humeur (52%) en beter slapen (47%).  

Luchtvervuilers in huis

Toch is de kwaliteit van de lucht in huis een stuk vervuilder dan wordt gedacht. Zo blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden niet op de hoogte is dat koken (59%), de verf op de muren (58%) of het hebben van een huisdier (52%) een negatief effect hebben op de luchtkwaliteit. Ook weet 48 procent van de ondervraagden niet dat het branden van kaarsen de lucht vervuilt. Het effect van een luchtreiniger wordt door veel Nederlanders onderschat. Zo is het merendeel van de ondervraagde er niet van op de hoogte dat een luchtreiniger stof verwijdert (61%).  

Alexander Provins, Director EMEA, Blueair: “Bij alledaagse activiteiten zoals koken, schoonmaken en het hebben van een huisdier komen schadelijke stoffen zoals huidschilfers van huisdieren, geurtjes, rook, schimmel, pollen en VOC's vrij. Veel mensen beseffen dat niet. Luchtreinigers verwijderen die stoffen grotendeels, wat een bewezen positief effect heeft op onze productiviteit, de kwaliteit van onze nachtrust maar ook helpt symptomen van allergieën en ademhalingsproblemen te verbeteren.” 

Slimmer, sneller en schoner

De betaalbare, stille en compacte Blue is niet voor niets een publieksfavoriet. De nieuwe varianten hebben een upgrade in uiterlijk en effectiviteit voor nog meer gebruiksgemak. Met slechts één druk op de knop heb je schone lucht in huis. Blueair’s HEPASilent™ technologie verwijdert namelijk 99,97% van alle schadelijke stoffen** en de kleinste deeltjes met een minimale grootte van 0,1 micron. Met de 2-staps filtratie zorgt de Blue voor nog snellere en schonere lucht in huis in slechts twaalf minuten. 

De Blue is ontworpen om de lucht het huis 24/7 schoon te houden door de verschillende standen; één keer drukken is de automatische modus, twee keer de nachtmodus, drie keer de dagmodus en vier keer drukken zorgt voor een extra boost waardoor de lucht nog sneller zuivert. Dankzij de nieuwe automatische modus met ingebouwde sensoren zorgt het apparaat dat de zuivering snelheid vanzelf omhoog gaat als blijkt dat de lucht vervuild is. Het product reinigt 360 graden dus kan overal in huis geplaatst worden. De afmetingen en het minimale geluid maken de Blue geschikt voor elke kamer tot 17m² (Blue 3210) of 36m² (Blue 3410).

De Blue is verkrijgbaar in twee formaten en is standaard voorzien van de Arctic trail (donkergrijs) pre-filter. Er zijn vier verschillende kleuren die geïnspireerd zijn op de Zweedse natuur los verkrijgbaar; Winter reed (lichtgrijs), Archipelago sand (roze), Aurora light (groen) and Night waves (blauw). De filters zijn makkelijk schoon te houden door deze te stofzuigen of te wassen wanneer nodig. Door de verwisselbare pre-filters kies je de perfecte match met jouw persoonlijke stijl. De nieuwe Blue luchtreiniger is vanaf nu verkrijgbaar vanaf €169,-.

Reacties