Foto: press_2013//velux-rolluik-zolder-zwart.jpg

Rolluiken verhogen de warmte-isolatie van dakramen tot wel 27 procent

In koude tijden is het belangrijk om deze kou buiten te houden. VELUX rolluiken zorgen voor een extra isolatielaag op het dakraam wat de warmte-isolatie in de winter tot wel 27 procent verbetert.

In koude tijden is het belangrijk om deze kou buiten te houden. VELUX rolluiken zorgen voor een extra isolatielaag op het dakraam wat de warmte-isolatie in de winter tot wel 27 procent verbetert.

Dit betekent een besparing op de energiekosten, een verhoging van het wooncomfort en minder uitstoot van CO2.

 

Door optimaal gebruik te maken van daglicht, natuurlijke ventilatie en rolluiken in een woning wordt de uitstoot van CO2 teruggedrongen, energie bespaard, het milieu gespaard en tegelijk een comfortabel wooncomfort gecreëerd. Vooral in de winter is het belangrijk om overdag gebruik te maken van de warmte van de zon om kamers te verwarmen en ?s avonds isolerende maatregelen te nemen. Door een rolluik op het dakraam te plaatsen wordt een extra isolatielaag gecreëerd. Dit zorgt voor een betere warmte-isolatie tot wel 27 procent.

Zonnewarmte en zonne-energie

Wanneer gebruik wordt gemaakt van een woningautomatiseringssysteem zoals het Energiebalans programma van VELUX zorgt dit voor een nog efficiënter energiegebruik. De elektrische dakramen en rolluiken worden aangestuurd door zonne-energie wat ook in de winter voldoende stroom oplevert. Het systeem kan zo worden ingesteld dat overdag optimaal gebruik wordt gemaakt van de zonnewarmte en ?s avonds en ?s nachts van de isolerende eigenschappen van het rolluik. Hiermee wordt energie bespaard en een uitgebalanceerd binnenklimaat gecreëerd.

Duurzaam Wooncomfort

Ook VELUX raamdecoratie zoals verduisterende rolgordijnen en plissé gordijnen kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de isolatie van het dakraam. Op www.velux.nl/duurzaamwooncomfort wordt stapsgewijs uitgelegd hoe optimaal gebruik gemaakt kan worden van daglicht, rolluiken en raamdecoratie om energie te besparen. Voor iedereen die deze winter besluit om een VELUX handbediend rolluik of rolluik op zonne-energie aan te schaffen bij een VELUX dealer, wordt deze door VELUX gratis gemonteerd.

Over VELUX

VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakramen en daglichtsystemen voor schuine daken biedt VELUX oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten en producten aangestuurd door zonne-energie.

VELUX investeert uitgebreid in producten die bij een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van energieverbruik in gebouwen. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project laat VELUX concreet zien hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat. VELUX bezit productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. Producten van VELUX zijn in vrijwel de gehele wereld verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/overvelux.

Publicatiedatum: 4 januari 2010

Reacties