Isobooster

Vrijwel alle isolatiematerialen nemen energie op en geven het daarna door. Isobooster werkt anders.

Over Isobooster

Het kaatst namelijk warmte en kou terug op basis van thermische reflectie. Hoe groter het temperatuurverschil, des te beter de werking. De unieke werking van Isobooster blijkt ook uit proeven met een geïsoleerde vrachtwagencabine in Lapland. De chauffeur bleef warm, zelfs boven de poolcirkel.

Terugkaatseffect: unieke isolatiemethode
Isobooster bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie afgewisseld met luchtkussens. Dit zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Isobooster T1 (24 mm) heeft een R-waarde van 2,4 m² K/W. Onze dikste Isobooster7 (140 mm) heeft een R-waarde van 6,0 m² K/W. Dat is meer dan elk ander materiaal van gelijke dikte. Een volledig geïsoleerde woning (dus inclusief spouwmuren, dak, binnenwanden, vloeren en kruipruimtes) levert een energiebesparing op van 50 procent. U casht! In geld en warme voeten.

Het op rol geleverde Isobooster is extreem licht, dun en flexibel. En daardoor gemakkelijk te verwerken. De zij-overlap zorgt dat de (corrosiebestendige) reflecterende lagen in elkaars verlengde blijven liggen en een volledig reflecterend vlak vormen. Isobooster is niet giftig zoals sommige schuimen en veroorzaakt geen allergische reacties. Dit tegenstelling tot glaswol en steenwol. Dit product is bovendien volledig recyclebaar.

Bij iedere vorm van isoleren geldt: isoleren is ventileren. Lucht aan- en afvoeren is ook na het aanbrengen van Isobooster noodzakelijk. Want onvoldoende ventilatie kan leiden tot vocht- en schimmelproblemen. Bovendien is goed ventileren nodig voor een optimale reflectiewerking. Lees meer over de verwerking elders op deze website. Hebt u vragen? Aarzel niet en neem contact op!

Zeven voordelen

  1. Dun isoleren = dik verdienen: energiebesparing tot 50 procent!
  2. Isobooster is licht, dun, flexibel, geluiddempend en volledig recyclebaar.
  3. Eenvoudig te verwerken: bij op maat snijden komen geen stof en vezels vrij.
  4. Thermische isolatiewaarde (R-waarde) tussen 2,4 m² K/W en 6,0 m² K/W.
  5. De reflecterende laag is beschermd. Dat geeft een blijvend hoge reflectie.
  6. Jeukt niet! Irriteert de luchtwegen niet! Is niet giftig!
  7. Lage CO2-footprint door beperkt energieverbruik bij productie en transport.


Testrapport TNO: levensduur minimaal 70 jaar
Ingenieur Nicole Weekers-Jacobs van TNO Quality Services deed in september 2009 een versnelde verouderingsproef. Daarna gevolgd door een mechanische sterktebepaling om de levensduur van de in Isobooster gebruikte noppenfolie vast te stellen. Daar kwamen verrassend positieve resultaten uit. De conclusie uit het testrapport. “Er mag geconcludeerd worden dat voor een state of the art HDPE-folie de levensduurverwachting onder de grond bij een temperatuur lager dan 20 °C meer dan 100 jaar bedraagt.”

Wilt u een pdf van het rapport? Bel PXA Nederland 030 – 6666963 of mail naar info@pxanederland.nl

Milieuvriendelijk polyethyleen
Isobooster bestaat voor 99 procent uit polyethyleen. In alle opzichten een vriendelijk materiaal. Polyethyleen staat voor zuinigheid. Voor de jaarlijkse wereldproductie wordt minder dan 1 procent van de totale productie van aardolie en aardgas gebruikt. De fabricage van polyethyleen is relatief schoon en doelmatig. De uitstoot van schadelijke stoffen is minimaal en er is vrijwel geen afval.

Daarnaast is polyethyleen heel geschikt voor hergebruik. Vrijwel onbeperkt kan het gesmolten en opnieuw gebruikt worden. Als polyethyleen na gebruik wordt ingezameld en niet meer opnieuw te verwerken is, levert het hoogwaardige brandstof voor de energievoorziening.