Infrarood verwarming wordt steeds populairder

Dat is logisch, want met infrarood is een comfortabele en relatief goedkope manier van verwarmen.

06 Mei 2020

Daarnaast is infrarood verwarmen toepasbaar in nieuwbouw, renovatie trajecten of bij het (tijdelijk) bij-verwarmen van een ruimte. Infraroodpanelen geven stralingswarmte af. Dat betekent dat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten, wanden en personen in de ruimte, waardoor een aangenaam en comfortabel klimaat ontstaat. Anders gezegd, vooral de massa wordt verwarmd en niet de lucht. Massa houdt beter de warmte vast dan de lucht, waardoor er minder warmteverlies optreedt. Hierdoor kan de thermostaat 2 graden lager ingesteld worden dan bij luchtverwarming door CV en/of warmtepomp. Doordat de massa wordt  verwarmd, ontstaat er geen luchtcirculatie en worden stofdeeltjes niet verspreid. Een gezond leefklimaat is daardoor mogelijk. 

Doordat er met verwarming middels infrarood geen luchtverplaatsing optreedt door opstijgende lucht zoals bij luchtverwarming (de CV en warmtepomp verwarmen lucht) heb je minder last van grote temperatuurverschillen tussen de vloer (voeten) en het plafond (je hoofd). Door dit gebrek aan luchtcirculatie voelt de stralingswarmte als een gelijkmatige warmte en ervaart u geen tocht.

Maar hoeveel panelen heb ik dan nodig om in mijn woning een aangenaam klimaat te creëren? Degree-n heeft een handige tool ontwikkeld waarmee uw infrarood specialist eenvoudig kan berekenen hoeveel wattage benodigd is en dus hoeveel panelen nodig zijn. Kijk snel op de vernieuwde website www.degree-n.com en ontvang na een aantal muisklikken een gratis infrarood capaciteitsberekening.

Meer van Degree-n
Reacties