Foto: 2020/Waterstof-voor-energie-remeha-1.jpg

Remeha GAS 320/620 Ace; klaar voor een toekomst met waterstof

Met de lancering van ketels GAS 320 Ace en GAS 620 Ace heeft Remeha twee krachtpatsers die volledig klaar zijn voor de toekomst.

Zowel de GAS 320 Ace als de GAS 620 Ace zijn geschikt om op aardgas aangevuld met 20% waterstof te branden. De GAS 320 Ace kan in de toekomst zelfs op een aansluiting met 100% waterstof de warmtevoorziening verzorgen.

De GAS 320 Ace en GAS 620 Ace zijn de nieuwe, doorontwikkelde versies van respectievelijk de GAS 310 ECO Pro en de GAS 610 ECO Pro. Door verbeteringen in het ontwerp en een gerichte keuze van het materiaal ontwikkelde Remeha twee ketels die nog meer flexibiliteit, gebruiksgemak en connectiviteit bieden dan hun voorgangers.

Hoge vermogens beschikbaar

De GAS 320 Ace en GAS 620 Ace zijn, met respectievelijk een vermogen van 261 tot 601 kW en 522 kW tot 1,2 MW, vooral geschikt voor het verwarmen van grotere utiliteitsgebouwen zoals ziekenhuizen, grote kantoorpanden en appartementencomplexen. Het hoge vermogen van de compacte cv-ketels maakt dat ze snel aan de warmtevraag in dergelijke gebouwen kunnen voldoen. Ondanks het hoge vermogen van de toestellen zijn de afmetingen beperkt gebleven, waardoor ze door een standaard deuropening passen. Installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de GAS 320/620 Ace zijn gemakkelijk door de eenvoudig bereikbare componenten en de intuïtieve functietoetsen. De installateur heeft door LED-verlichting in het toestel – die ook bij stroomuitval werkt – altijd goed zicht op de onderdelen en functietoetsen van de ketels.

Voorbereid op de toekomst

De ketels van Remeha kennen een lange levensduur, waardoor ze heel gericht worden voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. Zo zorgt Remeha ervoor dat de GAS 320/620 nu al (deels) op waterstof kunnen draaien. Remeha werkt op dit moment hard aan een aangepaste GAS 320 Ace die uitsluitend op waterstof kan branden. Tevens werken de GAS 320/620 op andere duurzame gassen en zijn ze te combineren met warmtepompen of andere, bestaande cv-ketels. Bovendien is het mogelijk om meerdere ketels in cascade aan elkaar te koppelen.

Sterk in de communicatie

Een ander sterk punt van de GAS Ace-familie is de connectiviteit. Zowel de GAS 320 Ace als de GAS 620 Ace zijn te koppelen met verschillende gebouwbeheersystemen via het Modbus- of Bacnet-protocol. Installateurs kunnen alle informatie van de ketel eenvoudig ter plekke uitlezen of de instellingen aanpassen via de Smart Service Tool en de Smart Service app. De installateur krijgt bovendien direct een melding als de ketel in storing is of als er een onderhoudsbeurt aankomt. Hiervoor zijn deze cv-ketels gekoppeld met het besturingsplatform eSmart Inside.

Lage gebruikskosten

Door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen hebben de GAS 320/620 Ace zeer lage installatie-, exploitatie- en onderhoudskosten. De ketels bieden bovendien de hoogste efficiency van alle ketels in deze vermogensrange. Een condenserende warmtewisselaar van aluminium gietwerk in elke ketel zorgt voor een hoog rendement gedurende een lange periode, wat resulteert in een laag energieverbruik en lage emissiewaarden. De hoge connectiviteit draagt daarnaast ook bij aan lagere servicekosten en optimale planning voor onderhoudswerkzaamheden.

Reacties