Foto: 2014/Remeha-cv-ketel-Tzerra-Plus.jpg

Remeha cv-ketel Tzerra Plus: slimme aanschaf op prijs-kwaliteit

Hoge scores Remeha cv-ketels Tzerra Plus in Consumentenbondtest: nr. 2 én 5.

De Remeha ketels hebben een hoge score behaald in de cv-keteltest van de Consumentenbond. Zowel de Remeha Tzerra Plus CW4 als de CW5 staan in de top 5 van deze test. De Remeha Tzerra Plus CW5 staat op de tweede plaats, maar is 20% goedkoper én verwarmt de woning ook nog eens energiezuiniger dan de ketel die door de weging van de Consumentenbondtest op nummer 1 is geplaatst. De Remeha Tzerra Plus CW4 heeft de hoogste score in de CW4-klasse van ons land.

In de test van de Consumentenbond liggen meerdere aspecten onder het vergrootglas. Zo gaat veel aandacht uit naar het rendement voor ruimteverwarming bij maximaal en bij laag vermogen (30% van het nominale vermogen). Op beide onderdelen excelleren de ketels van Remeha. De Tzerra Plus CW5 en de CW 4 scoren op het energiezuinig verwarmen van de ruimte zelfs beter dan de ketel op de eerste plaats. Voor de Consumentenbond is dit een belangrijke weegfactor, omdat een gemiddeld huishouden het grootste deel van zijn gasverbruik voor ruimteverwarming gebruikt. Maar ook op de onderdelen gelijkmatig warm houden van de woning en snelheid van opwarmen scoren de toestellen erg hoog. Hetzelfde geldt voor het efficiënt en snel opwarmen van tapwater, waarbij de Tzerra Plus CW5 op het maximaal tapwaterdebiet beter scoort dan de ketel op de eerste plaats.

Slimme aanschaf op prijs-kwaliteit

De beide geteste toestellen zijn vernieuwd en in september 2014 op de markt geïntroduceerd. Zij halen hun hoge verwarmingsrendement vooral door de innovatieve warmtewisselaar en de compactheid en goede isolatie van het toestel. Bovendien ligt de adviesprijs (exclusief installatie) van de Tzerra Plus CW5 20% lager dan de cv-ketel van de eerste plaats. De Remeha Tzerra Plus CW4 is het hoogst geëindigd in zijn klasse. Ook dit toestel scoort hoog op energiezuinigheid en heeft de voordeligste adviesprijs van de top 5 ketels.

Hoogste kwaliteitsstandaard en ErP-ready

De Remeha Tzerra Plus voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard en staat garant voor comfort en energiezuinigheid. Bovendien voldoet de Tzerra Plus nu al volledig aan de ErP-eisen voor energiezuinigheid, een Europese richtlijn die vanaf 1 augustus 2015 wettelijk verplicht is. Door toepassing van een extra energiezuinige, modulerende pomp bespaart de Tzerra Plus aanzienlijk op elektriciteitsverbruik. Afhankelijk van gebruik en toepassing kan dit oplopen tot zo’n € 50 per jaar. Met deze Europese ecodesignrichtlijn (ErP) wil de overheid zorgen dat fabrikanten producten die ons energiegebruik beïnvloeden, milieuvriendelijk ontwerpen en uitvoeren. Remeha loopt daarin voorop, en dat komt onder meer in deze nieuwe Tzerra Plus tot uiting.

Voordelen van de Tzerra Plus op een rij:

- Voldoet nu al aan de wettelijke ErP-eisen (2015): energiezuinige modulerende A-pomp
- Aanzienlijke energiebesparing
- Maximaal onderhoudsgemak
- Luxere aansluit- en bedieningsbox
- Leverbaar als CW3, CW4 en C5 combitoestel
- Leverbaar als Combi Comfort Systeem, incl. de Remeha iSense

Meer informatie: www.remeha.nl 

Publicatiedatum: 23 november 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties