string(1) "a"

Comfortabel wonen met de warmtegarantieweken

Tijdens de Warmtegarantieweken kan je als consument profiteren van een aantal voordelen.

Deze voordelen helpen bij het maken van de juiste keuze hoe je je woning kunt gaan verwarmen, nu en in de toekomst. En dat op een duurzame manier. 

Duurzaam verwarmen voor iedereen

Wat we morgen weten, weten we vandaag nog niet. De energietransitie – het langzaam afscheid nemen van aardgas - staat geen dag stil. Welke aanvullende alternatieven er komen om de woning te verwarmen, is toekomstmuziek.

Bij ATAG zeggen we daarom dat er meerdere wegen zijn die leiden naar CO2 -neutraal. Graag helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Hierbij worden 4 stappen herkend naar duurzaamheid. Deze stappen zorgen ervoor dat duurzaam verwarmen voor iedereen tot de mogelijkheden gaat behoren.

De 1e stap is een energiezuinige CV-ketel van de laatste generatie. De vervolgstap is deze te koppelen aan een zonsysteem, die zorgt voor inzet van zonne-energie. Als 3e stap kun je nadenken over het gebruik van een hybride warmtepomp, waarbij aardgas wordt gecombineerd met duurzaam opgewekte elektriciteit. Van hieruit is het eenvoudig om de laatste stap te maken: een all-electric warmtepomp.

Zo wen je alvast aan de andere manier van verwarmen, nl. op een lagere temperatuur, zonder dat hierbij het warmtecomfort vermindert. Naast het stapsgewijs afscheid nemen van aardgas.

Nu al kiezen voor een warmtepomp?

Wanneer je een vervolgstap wilt zetten in de verduurzaming van je woning, is de warmtepomp een goed alternatief zijn voor je huidige verwarmingstoestel. De woning moet wel geschikt zijn voor de inzet van een warmtepomp.

Omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt, daalt de CO2-uitstoot voor verwarming met 40 tot 60 procent. Hierbij is een hybride warmtepomp een eerste vervolgstap naar duurzaam verwarmen. Iedereen omzetten naar ‘100% aardgasloos’ is op dit moment niet mogelijk en levert problemen op in de energievoorziening.

De hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande CV-ketel en verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO2-uitstoot. Wanneer het buiten te koud is om de warmte te leveren of er extra warm water nodig is, springt de CV-ketel bij.

Geleidelijk afscheid nemen van aardgas

Het is de vraag wanneer gemeenten besluiten om overstappen op een andere manier van verwarmen dan aardgas. Niemand die dat nu weet. Om deze onzekerheid weg te nemen en de keuze te bepalen, bieden we nu de zgn. CV-omwisselgarantie. Wanneer je nu een CV-ketel koopt, nemen we deze terug en geven we een korting op een nieuw aan te schaffen verwarmingssysteem. Zo kan er geleidelijk afscheid genomen worden van het aardgas.

De CV-omwisselgarantie

“Straks geen aardgas meer? Ik stap met een gerust hart over naar de warmtepomp, dankzij de Omwisselgarantie”.

Weet je niet wat je moet kiezen als verwarming voor je huis? Er is op dit moment veel onduidelijkheid over aardgas, wel of niet overstappen naar een warmtepomp om je huis te verduurzamen. Er bestaat geen eenduidig antwoord op de vraag wat te kiezen. Met de overstapgarantie willen we deze keuze iets gemakkelijker maken.

Wanneer je nu een ATAG CV-ketel koopt, nemen we deze terug en geven we een korting op een nieuw aan te schaffen verwarmingssysteem, wanneer de gemeente in je woonplaats besluit om binnen 10 jaar aardgasvrij te gaan verwarmen.

Hybrid ready - Is jouw ketel klaar voor duurzaam verwarmen?

De Hybrid ready garantie betekent dat alle ATAG CV-ketels geschikt zijn om samen te werken met een warmtepomp. De CV-ketel wordt een belangrijk onderdeel van de nieuwe zgn. hybride verwarmingssystemen; één installatie, bestaand uit een warmtepomp én CV-ketel die met elkaar samenwerken.

De warmtepomp zal het grootste deel van de verwarming voor haar rekening nemen. Met een hybride verwarmingssysteem is er minder aardgas nodig. Zo wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. CO2 wordt als één van de veroorzakers gezien van de gevolgen van de wereldwijde klimaatveranderingen.

De zekerheid van een goed werkende CV-ketel tijdens de hele levensduur

Bij de ATAG SelectDealer heb je een streepje voor. Het is mogelijk om tot 15 jaar de ATAG ComfortGarantie bij de aanschaf van een CV-ketel uit de i-Serie aan te schaffen. Deze extra garantie geeft 15 jaar garantie op onderdelen en op de warmtewisselaar. Zo word je nooit verrast door onverwachte uitgaven.

Meer weten? 

Op de website www.warmtegarantieweken.nl vind je extra informatie.

Meer van ATAG Verwarming
Reacties