Partner

Gasservice I Gaswacht

Gasservice I Gaswacht is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van verwarmingstoestellen, airco’s en luchtbehandelingssystemen. Zowel voor de particuliere als de zakelijke markt leveren en instaleren wij o.a. CV ketels, warmtepompen, warmte terugwin units, airco’s en mechanische ventilatie. Om er van verzekerd te zijn dat deze toestellen in goede staat blijven kan men een onderhoudsabonnement afsluiten of eenmalig onderhoud laten verrichten. Met een abonnement kan men automatisch gebruik maken van de 24/7 storingsservice.

MEER TONEN

Bijvullen en ontluchten van de CV ketel

Bijvullen en ontluchten van de CV ketel

Bijvullen en ontluchten van de CV ketel

Een te lage druk zorgt ervoor dat de ketel minder efficiënt brandt. Bij de meeste CV ketels wordt het advies gegeven om de druk tussen de 1,5 en 2 bar te houden. Meer informatie over de juiste druk kunt u in de handleiding van uw CV ketel vinden. Mocht de druk iets onder de 1,5 bar zakken dan is er nog niet direct iets aan de hand, want veelal zal er pas bij een druk van lager dan 1 bar een probleem ontstaan. Als de druk onder de 1,5 zakt is het aan te raden om de ketel bij te vullen. Het bijvullen is meestal een klus die eenvoudig zelf te doen is. Kijk voor een beschrijving voor het bijvullen op https://www.gasservice.com/klantenservice/instructievideos.html.


Ook kan het voorkomen dat er lucht in de leiding van de CV zit. Deze lucht kan voor lawaai in de leidingen zorgen en minder warmteopbrengst. Met een radiatorsleuteltje kunt u gemakkelijk de radiatoren ontluchten. Vaak zit er ook op het hoogste punt van het leidingwerk en op de CV ketel zelf een zelfde ontluchtingskraantje dat met dezelfde sleutel ontlucht kan worden. Op de bovenstaande website staat ook meer informatie over ontluchten.


Het bijvullen en ontluchten van uw CV (ketel) zorgt voor meer rendement van uw ketel en kan lawaai of storingen voorkomen.

Meer lezen over
'Bijvullen en ontluchten van de CV ketel'?

meer van deze professional

Van het gas los?

De laatste tijd is er veel aandacht in de media voor he...

Airco aanbieding 

Wij verkopen en installeren airco's van diverse merken ...

Uw CV-ketel winterklaar 

Voorkom storingen aan uw CV ketel door periodiek onderh...

Toon alle 4 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.