Foto: /271569.jpeg

Topkwaliteit voor de keuken

Iedere keuken is anders en daardoor ook de warmwaterbehoefte. Inventum introduceert hiervoor de Q-line. Onze bekende en nieuwe keukenboilers verzameld in een overzichtelijke serie van 5 tot 20 liter.

Iedere keuken is anders en daardoor ook de warmwaterbehoefte. Inventum introduceert hiervoor de  Q-line. Onze bekende en nieuwe keukenboilers verzameld in een overzichtelijke serie van 5 tot 20 liter.

Wat direct opvalt aan de compleet nieuwe Q-line is dat de behuizing niet is gemaakt van kunststof maar van een ander materiaal, namelijk EPP in de kleur zwart. EPP heeft een herstellend en beschermend vermogen. Het grootste voordeel echter is dat er een hogere isolatiewaarde is gecreëerd, waardoor het warmteverlies zo laag mogelijk is gehouden. Het warmwatercomfort blijft met EPP gehandhaafd.

 

Q5
De boiler met de kleinste inhoud is de Q5 boiler: Deze zeer compacte rvs-keukenboiler met een inhoud van 5 liter kan zowel staand als liggend in een keukenkast worden geplaatst. Met zijn bescheiden afmeting (145 x 215 x 540) kan hij moeiteloos achter de plint van elke keukenkast verdwijnen. Uniek is dat het water in het boilervat traploos instelbaar is tot 80 °C. Een comfortverhogende en EPC-verlagende boiler, die heel eenvoudig is te installeren. De aansluitslangen zijn inbegrepen.

Q10 & Q15
De Q10 en Q15 boilers zijn modern ogende boilers met hoogwaardige EPP-behuizing waardoor zij nog zuiniger zijn dan de al zuinige EDR10 boiler. Dit leidt tot nog minder stilstandsverlies. De boilers zijn comfortverhogend en EPC-verlagend. Temperatuur is traploos regelbaar tot 76 °C. Ook verkrijgbaar in een upperversie en een hotfillaansluiting. De Q-line serie is pas compleet met de Q FIX aansluitset en de Q-Switch. De Q FIX is een complete aansluitset zoals u dat bent gewend van Inventum.

Naast de inlaatcombinatie van 800 kPa en de flexibele aansluitslangen van 50 cm, is deze set compleet gemaakt met 2 extra overgangs-koppelingen van 3/8" x 12mm. Hiermee is het de enige complete universele aansluitset van Nederland.

Met de Q-Switch is het altijd mogelijk een Q-boiler te installeren zonder een extra elektriciteitsgroep te moeten aanleggen. Via de Q-Switch kunnen namelijk twee apparaten met een relatief hoge vermogensvraag worden aangesloten op één groep, omdat de switch - zoals de naam al doet vermoeden - kan 'schakelen' tussen de twee apparaten en de piekstroom kan opvangen. Zo raakt de groep nooit overbelast en kan de Q-boiler samen met bijvoorbeeld de afwasmachine via de Q-Switch op dezelfde groep.

Publicatiedatum: 1 september 2011

Meer informatie: www.inventum.com

Reacties