Een boiler in de keuken: steeds meer mensen kiezen ervoor

De manier waarop we in ons huis voor heet water zorgen verandert door de jaren heen.

10 April 2021

De geisers die zo lang onze keukens hebben gedomineerd zijn vrijwel overal wel verdwenen. Veel woningen hebben tegenwoordig een combiketel, een Cv-ketel die zowel voor de verwarming als voor het warme water in huis zorgt. Toch lijken steeds meer mensen ook deze trend weer te gaan verlaten. Er wordt steeds vaker gekozen voor een boiler, vaak als aanvulling op de combinatieketel. Zeker op plekken waar we graag snel de beschikking hebben over heet water is dit een handige keuze.

We houden niet van wachten

We zijn er steeds meer aan gewend geraakt dat alles in onze wereld snel gaat. Neem onze internetverbinding. Kun jij je nog voorstellen dat het ooit tot wel een uur kon duren voor je één liedje had gedownload? Tegenwoordig kun je in een uur niet alleen een aflevering van je favoriete serie kijken, maar op de achtergrond ook nog eens een aantal andere afleveringen downloaden terwijl er elders in huis, via dezelfde verbinding, naar streaming muziek wordt geluisterd en online wordt gegamed.

We zijn het niet meer gewend om ergens op te wachten, en waarom zou je dat ook willen, als het niet per se hoeft? Wachten tot beneden in de keuken het water eindelijk eens warm wordt, wat als de ketel op zolder staat best een tijdje kan duren, is iets waar we simpelweg geen genoegen meer mee nemen. Zeker niet als we weten dat het ook anders kan. De kraan opendraaien en heet water dat er direct uit komt stromen: dat kan ook.

Juist in de keuken populair

Juist in de keuken vinden we het fijn om de beschikking te hebben over heet water dat er direct als we de kraan opendraaien is. Het maakt het koken een stuk gemakkelijker en sneller, maar wat dacht je van iets als theezetten? Als het water direct al kokend uit de kraan kan komen, is dat iets dat je in een handomdraai kan doen.

Elektrische boilers voor in de keuken zijn dan ook aan een flinke opmars bezig. Ze zijn vaak heel compact, zodat ze gemakkelijk in een keukenkastje kunnen worden geplaatst. Ondertussen leveren ze wel meer dan genoeg heet water om het leven een stuk gemakkelijker en nog sneller te maken. Zeker als de boiler wordt gecombineerd met een speciale kraan, die je in staat stelt om gemakkelijk te kiezen voor koud, warm of kokend water. Op die manier profiteer je optimaal van alle voordelen die een boiler in de keuken je kan bieden.

Reacties