string(1) "p"

Split-unit airco

Een split unit airco voor thuis maakt de laatste jaren een spectaculaire groei door

Split-unit airco’s SC 33-serie met handige snelkoppeling

Airco-installatie?

Een koud kunstje met de Qlima SC 33-serie

Een split unit airco voor thuis maakt de laatste jaren een spectaculaire groei door. Maar liefst 12% van de consumenten overweegt de aanschaf van een airco. Niet gek als je bedenkt dat je een moderne split unit airco een echte klimaatmanager in huis is: koelen, verwarmen, ontvochtigen en luchtreinigen. De installatie schrikt veel mensen nog af. Met de SC 33-serie met handige Spanner snelkoppeling van Qlima verloopt de installatie sneller, eenvoudiger en goedkoper.

Installeren was nog nooit zo makkelijk
De units van de Qlima SC-serie worden geleverd met 4 meter voorgemonteerde en afgevulde leidingen. Geen gedoe dus met het aansluiten van koelleidingen en het afvullen van koudemiddel. Een klein gat (ø 85 mm) in de muur volstaat voor de koelleiding met snelkoppeling. Met een eenvoudige beweging van de hendel van de Spanner snelkoppeling breng je binnen- en buitenunit met elkaar in verbinding. En dat zonder lekken.

Energiezuinige Inverter-techniek
De duurzame compressor van de SC 33-serie brengt een ruimte razendsnel op de gewenste temperatuur. Om deze vervolgens met minimale inspanningen constant te houden. Deze zogenoemde Inverter-techniek is uiterst comfortabel en verbruikt tot wel 35% minder energie dan conventionele on-off modellen. De ingebouwde warmtepomp kan ook ’s winters gebruikt worden als energiezuinige (bij)verwarming. 1 kW stroom levert tot wel 4 kW warmte op. Zo kan eenvoudig op de energiekosten bespaard worden.

Slaapcomfort
De Qlima SC 33-serie is ideaal voor het gebruik in slaap- of kinderkamers. Zo is het eigentijdse display dimbaar en werken de modellen fluisterstil. De speciale sleeptimer past de temperatuur geleidelijk aan en schakelt de airco na 5 uur automatisch uit. De serie bestaat uit drie modellen (SC 3325, SC 3331 en SC 3348) oplopend van 2,5 tot 3,8 kW.