Foto: luxaflex-raambekleding-energiebesparing-duette-shades.jpg

Luxaflex®: energie besparen met raambekleding

Luxaflex® introduceert online tool voor berekening energiebesparing raambekleding


Benieuwd hoeveel energie kan worden bespaard met raamdecoratie? In samenwerking met Milieu Centraal heeft Luxaflex® een vernieuwde calculator ontwikkeld die berekent welke invloed raambekleding heeft op de mate van energiebesparing in de winter en warmtewering in de zomer.

Deze Energy Saving Tool stelt vragen over het type woning, de grootte van het glasoppervlak en het verwarmingssysteem. Aan de hand van de antwoorden wordt met een rekenmethode van Milieu Centraal berekend welke producten voor elke unieke situatie geschikt zijn. De tool laat zien hoeveel verwarmingsenergie ’s winters te besparen is en hoeveel zonnewarmte een product ’s zomers kan tegenhouden. Zo is het mogelijk om binnen twee minuten verschillende eigenschappen van raamdecoratie te vergelijken en een verantwoorde keuze te maken.

Raamdecoratie kan in de zomer gebruikt worden om hitte en zonlicht te weren, terwijl het in de winter koude buitensluit en een isolerende functie heeft. Met name verduisterende raamdecoratie kan een flinke besparing opleveren voor de portemonnee. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt namelijk dat isolerende raambekleding een aanzienlijk effect kan hebben op energieverbruik. In de winter verliest een woning namelijk veel warmte via de ramen. Volgens Milieu Centraal is het sluiten van raambekleding na zonsondergang een snelle en eenvoudige manier om energie te besparen. Door toepassing van isolerende raambekleding kunnen huishoudens met dubbel glas gedurende de winter tot 15% besparen op de energierekening. Bij enkel glas kan die besparing zelfs oplopen tot 37%.

De Duette® Architella® Shades van Luxaflex® komen als beste uit de test. De unieke cel-in-cel structuur creëert een extra, isolerende luchtlaag en verbetert de isolatie bij het raam gedurende het gehele jaar.

Meer informatie: www.luxaflex.nl

Publicatiedatum: 12 januari 2013

 

Reacties