Foto: zorgeloze-verhuizing-tips

Zorgeloze verhuizing: dit zijn de beste tips

Wil je dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt? Dan is een goede voorbereiding essentieel.

Stel alle taken niet uit tot de laatste dag. Zelfs als de verhuizing nog een paar weken duurt, kun je al veel voorbereidingen treffen. Wij zetten de beste verhuistips voor je op een rij!

Tip 1. Doe alvast spullen weg

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met opruimen. En dan hebben we het niet over het wegschuiven van troep onder je bed, maar echt over het uitzoeken van alle spullen in huis. Ga per kamer aan de slag en kijk kritisch wat je wel en niet nodig hebt. Je hebt er namelijk niets aan als er allemaal nutteloze items worden meegenomen naar je nieuwe woning. Gooi kapotte spullen weg, probeer dingen te verkopen of doe iemand anders er een plezier mee. Kom je spullen tegen die je eigenlijk niet gebruikt, maar waar je absoluut geen afscheid van kunt nemen? Breng deze dan naar een opslag bij jou in de buurt. Er is altijd wel een geschikte locatie te vinden! Kijk bijvoorbeeld naar deze opslagbox in Den Haag van Kubox. Deze opslagruimte wordt namelijk gewoon bij jou voor de deur afgeleverd.

Tip 2. Maak een planning en checklist

Een verhuizing loopt nooit helemaal volgens plan. Maar je kunt het wel minder chaotisch maken door met een planning en checklist te werken. Maak alle taken overzichtelijk en laat iedereen zien waar nog hulp bij nodig is.

Tip 3. Pak de verhuisdozen slim in

Stop alles in stevige verhuisdozen volgens een logisch systeem. Doe niet alle zware items bij elkaar en bescherm breekbare spullen met papier of doeken. Het is daarnaast handig om spullen per kamer en categorie in te pakken. Plak er vervolgens een label op, zodat je in het nieuwe huis meteen weet waar de doos heen moet.

Tip 4. Laat een opslagruimte thuis bezorgen

Heb je na de grote opruiming (tip 1) veel spullen om op te slaan? Of moet je een tijd overbruggen voordat je in de nieuwe woning kunt? Dan is een opslagruimte ideaal. Via Kubox.nl kun je er zelfs voor kiezen om een opslagbox bij je thuis te laten leveren. Ze bezorgen de box gratis bij jou voor de deur, waardoor je alle spullen gemakkelijk zelf kunt inladen. Vervolgens halen ze de opslagbox weer op en wordt het veilig opgeslagen. Zodra je de spullen weer nodig hebt, komen ze de box gewoon weer terugbrengen. Zo handig! Kubox levert natuurlijk niet alleen een opslag in Den Haag, maar door heel Nederland.

Tip 5. Maak een tasje met belangrijke spullen

Pak tot slot een tas, rugzak of kleine koffer in met de belangrijkste spullen. Sleutels, opladers, belangrijke papieren en eventueel wat toiletspullen. Deze kun je altijd bij de hand houden.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Reacties