Welk type opslag bij jouw situatie?

Verschillende typen opslagruimtes vergeleken. We namen een hele reeks situaties onder de loep en bespreken welke soort opslag hier het beste bij past!

Welke type opslag past het beste bij jouw situatie?

Er zijn tal van verschillende redenen te bedenken waardoor je tijdelijke opslag voor je spullen nodig kunt hebben.

- Je gaat verhuizen, maar je nieuwe woning is nog niet klaar

- Er wordt een nieuwe vloer gelegd en je hebt geen zolder waar je meubels tijdelijk heen kunnen

- Met een kindje op komst moet je nu toch echt een ander onderkomen zoeken voor al die spullen in de rommelkamer zodat daar straks ruimte is voor een kinderkamer

- Doordat het goed gaat met je eigen bedrijf heb je inmiddels te veel voorraden om ze dan maar onder de keukentafel te stallen

Zo veel redenen, zoveel wensen. En toch is de markt voor opslagruimte de afgelopen decennia nauwelijks veranderd. Jarenlang was self storage eigenlijk de enige oplossing. Je kent het vast wel: je huurt een locker of (garage-)box ergens in een gigantisch pand op een industrieterrein. Om vervolgens nog te moeten bedenken hoe je in vredesnaam je spullen daar gaat krijgen.

Sinds een paar jaar is daar de optie bijgekomen om een opslagruimte te huren die naar je toe komt. Letterlijk: in deze variant wordt er een opslagbox voor je deur geplaatst. Die je vervolgens nog steeds zelf moet vullen, maar je hoeft je spullen in ieder geval niet meer eerst naar de opslaglocatie te verhuizen. Scheelt weer een busje huren. De box kan vervolgens blijven staan terwijl jij verbouwt, of wordt door de opslagverhuurder weer opgehaald en opgeborgen in een loods, om na je verhuizing weer te worden opgebracht.

Bij Inbox vonden we dat het nog een stapje slimmer kon.

Daarom ontwikkelden wij een app-oplossing voor opslagruimte. Net zoals je je foto's, video's en andere bestanden in de cloud opslaat, kun je dat nu ook doen met je fysieke spullen.

De volledige vergelijking van de verschillende opties, en welke het beste aansluit bij welke situatie, lees je hier...