Verhuizen of verbouwen?

Woon je inmiddels al een tijdje in je huidige woning, maar speel je met de gedachte om te verhuizen?

28 Februari 2020

Als je fijn woont, dan is een verhuizing niet altijd nodig. Wil je verhuizen of verbouwen? Natuurlijk hebben beide keuzes hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel lees je handige informatie, waardoor je makkelijker de juiste keuze maakt. 

Ruimtegebrek 

Wanneer de voornaamste reden ruimtegebrek is, wil je eerst nadenken over de volgende vraag. Is de extra ruimte in mijn huidige huis te realiseren? Als je hier geen ‘ja’ op kan antwoorden, dan is de keuze duidelijk en is verhuizen de beste optie. Er zijn veel verschillende manieren om meer ruimte te realiseren, denk bijvoorbeeld aan een dakkapel, uitbouw of een serre. Wanneer dit mogelijk is, is het verstandig om hiervoor te gaan, omdat de financiering voor een aan- of uitbouw makkelijker gefinancierd is dan een nieuw huis.

Voor- en nadelen verbouwen

Wanneer je neigt naar de keuze om te verbouwen, dan krijg je te maken met de voor- en nadelen. Allereerst verbeter je met een verbouwing je woning, het oppervlakte neemt toe en je hebt zelf de keuze hoe je dit inricht. Nog een bijkomstigheid is dat je in je eigen wijk blijft, op de plek die je al kent en je omgeving is. Daartegenover staat wel dat een verbouwing vaak duurder is dan dan de waardestijging, het verbouwstress oplevert en vaak niet geheel te financieren met de hypotheek.

Voor- en nadelen verhuizen 

Gaat jouw voorkeur uit naar een verhuizing? Dan krijg je te maken met de volgende voor- en nadelen. Om te beginnen heb je de mogelijkheid om je droomhuis uit te zoeken. Daarnaast zijn er veel huizen waar je uitkiest en heb je geen verbouwstress. Er staan wel een aantal nadelen hier tegenover, zo zijn er meer kosten voor het kopen van een nieuwe woning en verhuizers inhuren. Er is een mogelijkheid dat je woning met verlies verkocht wordt en wanneer je het niet direct verkoopt dat je tijdelijk twee woningen hebt. 

Reacties