Verhuisservice inschakelen? Zo bespaar je hier geld op

Een verhuisbedrijf inschakelen kost extra geld, dat klopt. Maar het maakt het verhuizen wel een stuk overzichtelijker en minder zwaar.

Guido van Loon 26 Augustus 2021

Daarnaast kun je de onderstaande tips opvolgen om evengoed nog flink wat geld te besparen op een verhuisservice.

Kosten van een verhuisservice

Hoeveel een verhuisservice kost, dat ligt natuurlijk geheel aan het bedrijf dat je inschakelt, en hoeveel er te verhuizen is. Daarnaast maakt het ook nog verschil of je in het weekend verhuist en of je eventueel zelf ook spullen inpakt en verhuist.

Hoe dan ook bestaan de kosten van een verhuisservice in ieder geval uit:
- De kosten van de verhuizers
- De kosten van de verhuiswagen
- De voorrijkosten
- Verpakkingsmateriaal

  1. Vergelijk offertes

Deze kosten (en de geleverde service) verschillen echter flink per bedrijf. Daarom is het aan te raden altijd even goed research te doen naar klantwaarderingen en meerdere offertes op te vragen. Hierdoor kun je een hoop kosten besparen. 

  1. Geef niet alles uit handen

Een verhuisbedrijf inschakelen betekent niet dat je alles volledig uit handen móét geven. Sterker nog, je kunt prima een aantal taken zelf uitvoeren om zo wat kosten te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het uit elkaar halen van meubels, het inpakken van je spullen en het regelen van goedkope (of misschien zelfs gratis) verhuisdozen. Dat laatste scheelt je zo alweer €50! En wist je dat je ook gewoon een verhuiswagen kunt huren en deze zelf kunt besturen? Mits je daar het juiste rijbewijs voor hebt natuurlijk.

Daarnaast scheelt het ook flink in de kosten wanneer je zelf je spullen in- en uitpakt en in- en uitlaadt. In feite schakel je dan alleen de verhuizers in om je inboedel te vervoeren.

  1. Duidelijke afspraken maken

Ook loont het om van tevoren te bedenken én vast te leggen welke werkzaamheden je precies wil overlaten aan het verhuisbedrijf. Bereken wat je budget is en overleg wat je met dit budget kunt bereiken. Op die manier worden je verwachtingen nagekomen en kom je achteraf niet voor dure verrassingen te staan.

  1. Extra verhuizers overwegen

Het klinkt misschien gek, maar het kan echt lonen om eventueel meer verhuizers in te schakelen bij een verhuisservice. Waarom? Simpel: vele handen maken licht werk. Dus wanneer je meer verhuizers inschakelt ben je ook sneller klaar met laden en lossen. En meer verhuizers betekent niet per se dat er extra verhuiskosten bij komen. Sterker nog, de verhuiskosten kunnen zelfs lager uitpakken omdat er minder arbeidsuren nodig zijn omdat het allemaal vlotter gaat.

  1. Verhuis doordeweeks

Tot slot: verhuis het liefst doordeweeks en overdag. De weekenden en avonden zijn namelijk de meest gewild verhuismomenten, en bij de meeste verhuisbedrijven dus ook een stuk duurder. Dit kan namelijk zomaar 25% of zelfs 75% aan extra kosten betekenen. Wil je het goedkoopst uit zijn, kies dan voor een doordeweekse ochtend of middag.

Reacties