De voorbereiding van een verhuizing slim aanpakken? Zo doe je dat!

Heb je een verhuizing op de planning staan? Daar komt natuurlijk veel bij kijken. Het is dan ook slim om vooraf een plan te maken.

02 September 2020

Zo weet je zeker dat de verhuizing vlekkeloos verloopt – en dat voorkomt stress en problemen! Hoe pak je de voorbereiding van een verhuizing slim aan? Lees al onze tips!

Maak gebruik van opslagruimte

Als er een grote verhuizing in aantocht is, heb je enorm veel spullen die ingepakt en opgeslagen moeten worden. Eigenlijk is het helemaal niet prettig als je huis bomvol staat tijdens de weken voorafgaand aan je verhuizing. Een ideale oplossing? Maak gebruik van een opslagruimte buitenshuis! Bij 1Box ben je aan het juiste adres voor self storage: een self-service opslag met voldoende ruimte voor al je spullen. Zo staat het thuis niet in de weg – een heerlijk en overzichtelijk gevoel.

Begin op tijd met inpakken

Om last-minute stress te voorkomen, is het raadzaam om op tijd te beginnen met het inpakken van je spullen. Je bent hier altijd meer tijd aan kwijt dan je vooraf misschien verwacht! Zeker als je een opslagruimte huurt, kun je hier gewoon af en toe een aantal dozen naartoe brengen. Lekker op je gemakje. Ook kun je zo goed kritisch door je spullen gaan: neem de tijd om te bedenken wat je nog wilt bewaren of wat eigenlijk wel weg kan. Zo begin je meteen met een frisse start in je nieuwe woning!

Houd het overzicht

Het is niet alleen belangrijk om op tijd te beginnen met inpakken, maar ook om het overzicht te houden. Weet jij na een paar weken nog wat je precies in welke doos hebt gestopt? Precies: wel zo slim om dit op de doos te schrijven. En probeer ook per categorie in te pakken. Stop bijvoorbeeld alle kleding bij elkaar, alle badkamerproducten bij elkaar, enzovoorts. Zo raken niet al je spullen in de war. En dat is wel zo prettig!

Inpakken per kamer

Om dat overzicht te houden, is het ook verstandig om per kamer in te pakken. Zo komen de spullen die bij elkaar horen automatisch bij elkaar in de verhuisdoos terecht. Ook kun je zo beginnen bij de kamers waar je het langst zonder de spullen kunt. Denk aan de zolder of de hal: hier kun je als eerst starten met inpakken. Of pak in de slaapkamer alvast de kleding in die je nu niet nodig hebt – denk aan de winterkleding als het nu zomer is, of andersom.

Het nieuwe adres doorgeven

Je nieuwe adres moet worden doorgegeven aan allerlei instanties. Denk aan je huisarts, tandarts, werk en zorgverzekering – om maar wat voorbeelden te noemen. En het is slim om dat een beetje op tijd te doen, zodat je zeker weet dat er geen post op je oude adres terechtkomt. Maak hier voorafgaand aan de verhuizing een paar uurtjes voor vrij. Dan is het maar geregeld!

Hulp nodig op de verhuisdag?

Als de grote verhuisdag eraan komt, is het wel zo fijn als je hulp hebt. Denk daar ook tijdig over na: wie wil je vragen om te helpen met de verhuizing? Of het nu om vrienden of familie gaat, of dat je liever een verhuisbedrijf inschakelt – dat is natuurlijk helemaal aan jou. In ieder geval is het prettig als dit op tijd geregeld is. Zo zit je op de verhuisdag helemaal goed!

Reacties