Bewaar fysieke spullen nu ook in de cloud

Minder spullen in huis zonder al je herinneringen weg te gooien. 

18 December 2018

Als we de trend mogen geloven zorgt wonen met minder spullen voor ruimte in je hoofd. Dat er ook ruimte in huis ontstaat is mooi meegenomen, zeker nu we in Nederland steeds kleiner behuisd zijn De trend volgen betekent echter niet dat je meteen minimalistisch moet worden en afscheid moet nemen van al je spullen. Dierbare spullen met een verhaal of herinnering sla je gewoon op in de cloud, met SmartStorage van Inbox; de eerste bewaar-app voor spullen in Nederland.

Klein behuisd
Nederlanders wonen steeds kleiner. Er zijn mensen die bewust op een kleine oppervlakte wonen in bijvoorbeeld een tiny house; anderen zijn hiertoe gedwongen vanwege de, letterlijke, krapte op de woningmarkt in bijvoorbeeld de grote steden. In beide gevallen moet er creatief worden omgegaan met de beperkte ruimte. Dat betekent dat niet alle spullen mee kunnen verhuizen of een plek kunnen krijgen. De keuze valt dan al snel op praktische dingen. Maar juist spullen zonder wezenlijk doel kunnen de meest dierbare zijn. Denk aan mappen met kindertekeningen, oude foto-albums, die gave designstoel die ooit, in een groter huis, misschien wel past of dat antieke theeservies van oma. Een gehuurde opslagbox kan dan een oplossing zijn. Maar dat gedoe met sjouwen, ritten met busjes en geklungel met slotjes en pasjes staat veel mensen tegen. Bovendien nemen die enorme loodsen waar die ook veel plaats in.

De cloud voor spullen
Inbox maakt het met de slimme SmartStorage app heel eenvoudig. De klant zet de spullen klaar en plant een haalafspraak. Inbox slaat ze vervolgens veilig en compact op. In de app is precies te zien wat er is opgeslagen en wordt geregeld dat alles, of alleen de spullen die nodig zijn, weer worden thuisbezorgd als het uitkomt. Zo staan de spullen niet in de weg, maar zijn ze toch altijd binnen handbereik zonder dat ze op hun beurt weer schaarse ruimte elders innemen. Niet alleen voor kleinbehuisden die geen afscheid willen nemen van dierbare herinneringen is dit een handige oplossing. Ook seizoensspullen als ski’s schaatsen, kerstspullen of tuinmeubels, en zelfs bedrijfsvoorraden; alles wat thuis of op het werk in de weg staat kan met de SmartStorage app als het ware in de cloud worden opgeslagen. Elke klant krijgt precies de ruimte die hij nodig heeft. Ook als er tijdelijk meer of minder moet worden opgeslagen groeit of krimpt de grootte van de gehuurde opslag mee.

SmartStorage
Met SmartStorage slaat Inbox een nieuwe weg in binnen de selfstorage markt. Een markt die al sinds de jaren ’90 onveranderd was gebleven. Met name op het gebied van serviceniveau en de convenience driven trend waarbij alles tot aan de voordeur komt liep de markt flink achter. Inbox begon als studieproject en maakt sinds de start in juni 2017 grote stappen in de opslagmarkt.

Reacties