Zelf kijkers rondleiden – de voordelen

Kies je voor een online makelaar of internetmakelaar om je te begeleiden bij de verkoop van je huis?

28 Juni 2018

Dan is het vaak een voorwaarde dat je zelf de kijkers rondleidt. Dat kan spannend zijn, als je dit nog nooit hebt gedaan, maar het is vooral erg leuk en bovenal: het helpt de verkoop!

Jij bepaalt de planning

Je kunt alle bezichtigingen inplannen wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld als de kinderen uit spelen zijn en je huis net schoon is gemaakt. Stel: Je hebt een druk weekend gehad en je bent niet toegekomen aan opruimen en schoonmaken thuis, dat heeft iedereen wel eens. Maar als dan op maandag de makelaar belt dat hij een bezichtigingen heeft ingepland, krijg je lichtelijk paniek als je weet wat er thuis nog moet gebeuren.
Als je zelf de bezichtigingen inplant, ben je niet gebonden aan de werktijden van een makelaar. Dat betekent dat potentiële kopers vaak sneller én ook ‘s avonds en in het weekend kunnen komen kijken.

Jij kent jouw huis het beste

Kopers ontvangen graag informatie uit eerste hand. Jij kent je huis en je buurt echt het allerbeste en jij kunt meteen antwoord geven op prangende vragen. Want hoe goed een makelaar ook geïnformeerd wordt door verkopers, sommige vragen kun je alleen als eigenaar echt goed beantwoorden: ‘Wie zijn jullie buren?’, ‘Waar doe je altijd je boodschappen?’ ‘Hoe lang heb je de zon in de tuin/op het balkon?’.

Je weet wie er langskomt

Je ontmoet de kijkers zelf en weet dus wat voor mensen er in jouw huis zijn geweest, dat geeft je meteen een idee van wie er mogelijk in jouw huis komt te wonen. Dit kan je helpen bij het maken van een keuze wanneer er bijvoorbeeld meerdere gegadigden zijn. Het kan zijn dat je het belangrijker vindt wat voor persoon er in jouw huis komt te wonen dan wat de opbrengst voor je huis is.

Kopers willen dit!

Heel simpel: 83% van de kopers geeft aan dat ze het liefst door de verkoper zelf willen worden rondgeleid (onderzoek Makelaarsland). Daarbij scheelt het aanzienlijk op je makelaarskosten.

Reken zelf maar uit!

Reacties