Het dilemma van veel 50 plussers: wel of niet verhuizen!

Als 50plusser denk je weleens aan verhuizen maar aarzel je om de knoop door te hakken en in actie te komen.Wat is mijn woning waard, wat hou ik over en …..

Tijd voor een goed gesprek met een kantoor die je van alle zorg verlost

De kinderen zijn het huis uit, de woning is te groot geworden, je hebt geen zin meer om steeds weer te moeten klussen, trappen lopen wordt toch wat bezwaarlijk of eigenlijk wil je weleens genieten van de overwaarde uit je woning.

Vragen die boven komen zijn bijvoorbeeld: blijven we in Haarlem wonen en zo ja waar willen we dan wonen en waar moeten we als 50plusser over denken. Een optie is natuurlijk ook om goedkoper, gezonder en meer in de natuur te gaan wonen buiten de drukke Randstad.

Aan de andere kant zie je op tegen al het gedoe, de verhuizing, het verkoop- klaar maken van je woning en weet je niet de financiële- en fiscale consequenties van het kopen of huren van een woning. Wat is mijn woning waard, wat hou ik over en ….. moet ik eerst verkopen of eerst iets anders kopen/ huren?

Tijd voor een goed gesprek met een kantoor die je van alle zorg verlost, alle deskundigheid in huis heeft en het gehele proces coördineert en staat voor het beste resultaat. Met iemand spreken die zelf 50plusser is en put uit eigen ervaring is natuurlijk het prettigst.

Te beginnen natuurlijk met een uitgebreid gesprek over uw wensen, het maken van een uitgebreid rapport over de verkoopmogelijkheden van uw woning en het desgewenst bespreken met u van de financiële consequenties zoals uw besteedbaar inkomen na de verhuizing en na uw pensioengerechtigde leeftijd.

Desgewenst kan voor u het verkoop klaar maken van uw oude woning zoals het opruimen, afvoeren van goederen naar de kringloopwinkel, milieustraat of opslag, het verhuis klaar maken van uw nieuwe woning en de verhuizing zelf allemaal geregeld worden.
Het gemak van alles onder één dak!

Lex Kleinhout rmt

(Lex Kleinhout is beëdigd NVM makelaar, register NRVT taxateur, erkend SEH hypotheek- en financieel adviseur alsmede belastingadviseur)