Dit zijn je opties als het gaat om wonen!

De woningmarkt wordt met het jaar gecompliceerder. Het wordt moeilijker en moeilijker om een woning te vinden die voldoet aan jouw voorwaarden.

20 Maart 2021

Dit geldt helaas marktbreed, zowel voor koop als voor huur. Om jouw kans op een woning te maximaliseren dien je verschillende stappen te ondernemen. Als je continu proactief op zoekt blijft naar een woning, dan maximaliseer je de kans om een woning te vinden die aan jouw eisen voldoet. In deze blog geven we je enkele tips om je kans op een koop-of huurwoning te maximaliseren!

Koopwoning

Het grootste deel van de woningzoekenden is op zoek naar een koopwoning. Een koopwoning is vaak op de lange termijn goedkoper dan een huurwoning en daarom zijn koopwoning ook zo gewild. Het gebrek aan geschikte koopwoningen de afgelopen jaren zorgt echter voor een enorme stijging in de woningprijs. De vraag is dusdanig veel groter dan het aanbod dat het aanbod alleen maar duurder wordt. Als je in je eentje op zoek bent naar een koopwoning, dan is de kans vrij minimaal dat je zult slagen in je zoektocht. Het is hierom verstandig om een makelaar in de arm te nemen. Een makelaar van bijvoorbeeld makelaar-groningen.nl kan je begeleiden in het proces rondom woningaankoop. Een makelaar adviseert niet alleen maar kan je ook tips geven over specifieke koopwoningen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een makelaar op de hoogte is van bepaalde verkopen voordat deze opties op het internet belanden.

Huurwoning

Omdat koopwoningen duurder en duurder worden groeit direct ook de vraag naar huurwoningen. Doordat de koopwoningen onbetaalbaar zijn geworden zoeken mensen hun heil in een (tijdelijke) huurwoning. Huurwoningen worden over het algemeen dan ook gezien als woningen voor even, maar niet voor het leven. Dit komt omdat iedere maand huur die je betaald eigenlijk ‘weggegooid’ geld is. Om zoveel mogelijk kans te hebben is het verstandig om je zo vroeg mogelijk in te schrijven bij partijen die de woningen distribueren. Door je zo vroeg mogelijk in te schrijven kom je ook het eerst aan de beurt als er een geschikte huurwoning beschikbaar komt. Een andere optie als het gaat om huurwoningen is het goed openhouden van de oren. Veel huurwoningen worden namelijk doorgeschoven van de ene persoon naar de andere persoon zonder dat hier een externe partij bij komt kijken. Het is daarom altijd aan te raden om op de hoogte te zijn van de verhuisplannen van jouw kennissenkring!

 

Reacties