Foto: Aankoopmakelaar-in-Amsterdam

Aankoopmakelaar in Amsterdam

Het kopen van een huis brengt nogal wat met zich mee. Er zijn een hoop mensen die bij de aankoop van hun nieuwe huis geen aankoopmakelaar inschakelen.

Dit wordt ten zeerste afgeraden. Een huis kopen is nou eenmaal een belangrijke beslissing in een mensenleven, waar een hoop bij komt kijken. De aankoopmakelaar heeft een groot scala aan taken, en neemt een hoop zorgen weg bij de koper. Zonder de deskundige ondersteuning van een aankoopmakelaar, komt de koper later misschien voor onaangename verrassingen te staan. Wat doet de aankoopmakelaar nou eigenlijk allemaal voor de huizenkoper?

Financiële situatie

Eerst is het van belang te kijken wat financieel mogelijk is. Hoeveel heeft de koper te besteden bij de aankoop van het huis. De aankoopmakelaar staat vaak in contact met een hypotheekadviseur, en kan hierin ook adviseren.

Op zoek naar een geschikte woning

In een gesprek met de aankoopmakelaar kan de koper zijn of haar wensen doorgeven. Uiteraard kan je zelf via funda.nl op zoek naar jouw ideale nieuwe woning. Maar je kunt je woonwensen ook doorgeven aan je aankoopmakelaar, die vervolgens op zoek gaat naar een selectie woningen die binnen jouw wensen vallen.

Bezichtigen

Je hebt nu zelf een selectie gemaakt van een aantal woningen die jij interessant vindt. Maar op foto’s geeft het huis wellicht een vertekend beeld van de werkelijkheid. Daarom is het heel belangrijk dat de aankoopmakelaar een bezichtiging voor je inplant. De aankoopmakelaar kan dan ook adviseren of het huis bijvoorbeeld in goede staat is en of er geen verborgen verbreken zijn.

Keuze gemaakt

Na een aantal bezichtigingen ben je er eindelijk uit, dit moet jouw droomhuis worden. Je geeft de aankoopmakelaar de opdracht de onderhandelingen te starten. De aankoopmakelaar bepaalt in overleg met jou een bod op je, hopelijk, nieuwe woning. Mede door de deskundigheid van jouw aankoopmakelaar, wordt het bod geaccepteerd! Gefeliciteerd, maar je bent er nog niet.

Koopcontract

De woning is nu bijna van jou. Maar eerst moet het koopcontract ondertekend worden. Dit koopcontract is opgesteld door de verkopende makelaar. De aankoopmakelaar zal je adviseren of het koopcontract klopt. Na het ondertekenen van het koopcontract heb je nog 3 dagen bedenktijd. Als de bedenktijd erop zit, maak je een afspraak bij de notaris voor de overdracht van de woning, en mag jij je eindelijk eigenaar noemen van je nieuwe droomwoning.

Voordelen aankoopmakelaar

Het in de arm nemen van een deskundige aankoopmakelaar kent dus een hoop voordelen. De aankoopmakelaar weet precies welke zaken net dat beetje extra aandacht verdienen als je een huis wilt kopen. De aankoopmakelaar Amsterdam zal je begeleiden en adviseren bij deze belangrijke stap in je leven. Concluderend kunnen we zeggen dat de aanwezigheid van een aankoopmakelaar van evident belang is.

Reacties