string(1) "p"

“Er ligt nog veel werk voor hypotheekadviseurs bij senioren"

Interview van Munt met één van onze adviseurs over de doelgroep senioren.

ze heeft zich zoveel mogelijk gespecialiseerd in de doelgroep senioren.

“Er ligt nog ontzettend veel werk voor hypotheekadviseurs bij senioren”

Susan van der Graaf is Erkend Hypothecair Planner en eigenaar van de Hypotheekacademie, ze heeft zich zoveel mogelijk gespecialiseerd in de doelgroep senioren. “Ik wil nog zo’n twintig jaar werken en ik vermoed dat ik met het werk voor senioren m’n eigen pensioen wel ga halen,” vertelt Van der Graaf enthousiast.
Dit is een doelgroep die niet persé de hele dag op internet rond hangt, dus Van der Graaf organiseert zelf bijeenkomsten voor senioren om ze te informeren over hun financiële mogelijkheden. “Dat doe ik samen met een notaris en een makelaar. En schijnbaar is er veel behoefte aan, want de opkomst is enorm.”
Volgens Van der Graaf is één van de meest gehoorde misverstanden onder senioren dat zij niet meer in aanmerking komen voor een (aflossingsvrije) hypotheek. “Nu klopt het wel dat er vroeger niet altijd geschikte producten beschikbaar waren voor deze doelgroep, maar ik zie dat een aantal hypotheekverstrekkers hier al veel verbetering in heeft gebracht. Dat moet wat mij betreft de norm worden en dat gaat denk ik ook wel gebeuren. Het is namelijk een hartstikke grote en interessante doelgroep die veel vragen heeft, maar waar ook zeker mooie financiële mogelijkheden voor zijn.”
Van der Graaf vindt zeker dat hypotheekadviseurs senioren nog beter kunnen bedienen: “Er is ontzettend veel te doen voor senioren. Daarbij zijn het vaak ook mensen met mooie verhalen, die al wat hebben meegemaakt. Dus ik verveel me nog lang niet.”