Een lening voor je verbouwing

Een verbouwing financieren met een krediet wordt steeds aantrekkelijker. Door een lage rente en lange looptijd benadert de verbouwingslening de hypotheek.

Financiering met een hypotheek

Vaak is dan de eerste keuze financiering met de hypotheek. Door de bestaande hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek te sluiten, kan geleend worden tegen een aantrekkelijke hypotheekrente. En door de lange looptijd is de impact op de maandlast laag. Let op: het nieuwe hypotheekbedrag moet binnen de huidige hypotheeknormen passen.

Voor de financiering met de hypotheek maakt u een aantal kosten. Afhankelijk van uw keuzes maakt u advies- of administratiekosten. Daarbij is het mogelijk dat de bank opnieuw om een taxatie vraagt. En past de hypotheek niet binnen uw huidige inschrijving bij het Kadaster, dan moet u opnieuw naar de notaris.

Financiering met een consumptief krediet

Maar denk ook eens aan de financiering van uw verbouwing met een consumptief krediet. Het afsluiten van een verbouwingslening kan volledig online en u betaalt geen afsluitkosten. Ook kan een verbouwlening naast de hypotheek uitkomst bieden, als er binnen de hypotheeknormen geen ruimte is voor een verhoging.

De rente voor een consumptief krediet is in veel gevallen hoger dan de hypotheek. Telt u echter de afsluitkosten van de hypotheek mee, dan is bij lagere leenbragen (tot 25.000 euro) een krediet vaak goedkoper.

Daarbij benadert de verbouwlening steeds meer de hypotheek. Net als de hypotheekrente is de kredietrente de afgelopen jaren gedaald. Daarbij is voor huizenbezitters een looptijd van 180 maanden mogelijk, in plaats van de gebruikelijke 120 maanden.

Wat veel mensen ook niet weten is dat de rente van een verbouwlening, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar is. Genoeg redenen om het aanbod verbouwingsleningen eens te bekijken.

Profielfoto van FX
FX
Frankrijkstraat 128, 5622 AH Eindhoven