Welke werkkleding is geschikt voor een verbouwing?

Wil je wat kleine klusjes doen, dan heb je niet direct werkkleding nodig. Maar ga je beginnen aan een groter project, dan is werkkleding wel belangrijk.

11 Oktober 2020

Foto: Winterjack Engelbert Straus

Goede werkkleding beschermt je tegen veel voorkomende ongelukken en bovendien zit het ook lekker comfortabel tijdens het werken. Ga jij binnenkort aan de slag met een verbouwing? Hier vind je tips over welke werkkleding voor dames geschikt is voor een verbouwing.

1. Een fijne werkbroek

Een werkbroek is een van de belangrijkste onderdelen van de werkkleding, ook voor dames. Ten opzichte van een gewone spijkerbroek heeft een werkbroek diverse voordelen. Zo is een werkbroek gemaakt van een gladde, versterkte stof, waardoor hij minder snel vies wordt of beschadigd. Bovendien komen scherpe voorwerpen of gereedschappen veel minder snel door de stof heen. Een werkbroek heeft bovendien vaak extra zakken waar je gemakkelijk kleine gereedschappen in kunt meenemen. Misschien denk je dat werkkleding alleen voor mannen is, maar een dames werkbroek heeft precies dezelfde voordelen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Een tuin werkbroek is, mits voorzien van de goede verstevigingen, ook goed te gebruiken tijdens een verbouwing binnenshuis.

2. Een werktrui of werkjas

Naast een goede werkbroek is ook een stevige werktrui of werkjas erg prettig. De trui of jas beschermt je niet alleen tegen de kou. Ook deze kleding is gemaakt van versterkte stof, waardoor de werkkleding veel robuuster is dan gewone truien of jassen. In het assortiment werkkleding van engelbert strauss zijn ook diverse stijlvolle werktruien en werkjassen voor dames te vinden. Deze kleding is bovendien zo gemaakt dat je het niet koud hebt, maar ook niet gaat zweten. Ideaal tijdens wat zwaarder kluswerk op koude dagen. Heb je liever geen losse trui of jas, dan kun je ook kiezen voor een dames werkbroek of een overall voor vrouwen.

3. Wanneer moet ik werkschoenen dragen?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van je klus en het type schoenen dat je bedoeld. Er zijn bijvoorbeeld werkschoenen zonder stalen neuzen, die je dus praktisch altijd kunt dragen bij een verbouwing. Maar vaak bedoelen mensen schoenen met stalen neuzen als ze spreken over werkschoenen. Wanneer moet je die aan? Sowieso is het verstandig om schoenen met stalen neuzen te dragen als je aan het sjouwen bent met zware materialen of als je werkt met zwaar gereedschap. Werkschoenen zijn voor verschillende beroepen verplicht (check hier het overzicht wanneer werkschoenen verplicht zijn). Het is absoluut de moeite waard om geld te investeren in goede werkschoenen met stalen neuzen. Ga je zelf klussen, dan bespaar je veel geld aan klusjesmannen en kun je dus ook ruimer investeren in goede werkkleding en werkschoenen voor jezelf.

4. Een praktische werkriem

Misschien vind je dames werkkleding toch nog niet voldoende ruimte bieden. Of je vindt het niet nodig om een speciale werkbroek te kiezen, maar je wilt wel graag extra zakken. Dan is een praktische werkriem de oplossing. Aan de werkriem bevestig je de zakken die je nodig hebt. Dit kan trouwens ook gecombineerd worden met vrijwel alle dames werkkleding. Dus ook als je werkkleding al zakken heeft, kun je een werkriem goed gebruiken. Draag je het liefst veel basisgereedschap mee, dan kies je voor een grote werkzak aan de riem. Maar je kunt ook gaan voor een nagelzak (ideaal voor spijkers of schroeven) of voor een gsm-zakje voor je telefoon.

Ook als vrouw is het prima mogelijk om geschikte dames werkkleding te vinden. Tegenwoordig is er veel hippe bedrijfskleding en werkkleding voor dames, zodat je er toch mooi gekleed bij loopt. Zo kun je ongehinderd klussen, doe je het een stuk veiliger én zie je er ook nog eens goed uit!

Reacties