Foto: besparen-verbouwen

5 tips om te besparen als je gaat verbouwen

Een verbouwing levert allerlei voordelen op, maar kost natuurlijk ook geld.

Hoe zorg je er nu voor dat je voldoende budget tot je beschikking hebt om de verbouwing te financieren? We geven je een aantal handige, praktische tips die je direct of op de lange termijn geld kunnen besparen.

1. Gebruik een huishoudboekje

Een huishoudboekje kan ontzettend handig zijn om je inkomsten en uitgaven in overzicht te houden. Wanneer je al je uitgaven bij elkaar in een overzicht verzameld kun je direct zien waar er mogelijk bespaard kan worden en hoeveel je maandelijks wellicht teveel uitgeeft. Ook na het zoeken naar besparingen is het huishoudboekje handig om je uitgaven in hand te houden.

2. Bespaar op zorgverzekering

We krijgen ieder jaar de mogelijkheid om van zorgverzekering over te stappen, en dit kan een flinke besparing opleveren. Niet alleen wanneer het om de aanbieder / verzekeraar gaat, maar ook om het pakket dat je ieder jaar afsluit. Heb je bijvoorbeeld naast het basispakket een aanvullend pakket voor de tandarts, maar heb je inmiddels alleen nog jaarlijkse controles? Dan kan dit pakket inmiddels wel geannuleerd worden en je hierdoor maandelijks weer besparingen opleveren.

Extra tip: Wanneer je de zorgverzekering jaarlijks betaald hoef je vaak minder te betalen dan wanneer je voor maandelijkse termijnen kiest. Een eenmalige flinke uitgaven, maar wel eentje die ervoor zorgt dat je uiteindelijk maandelijks wat meer overhoudt.

3. Vergelijk energiemaatschappijen

Je contracten opzeggen is niet alleen een stuk makkelijker dan vroeger, maar kan je ook flinke besparingen opleveren. Door een uurtje tijd vrij te plannen om verschillende energiemaatschappijen te vergelijken zou je als resultaat zomaar eens tientallen tot honderden euro’s per maand of jaar kunnen besparen. Heb je een betere aanbieder gevonden? Dan zeg je het huidige contract op en is de overstap zo geregeld. Dit geldt natuurlijk ook voor andere contracten zoals bijvoorbeeld je internet, televisie en verzekeringen.

4. Abonnement opzeggen

Heb je net als vele anderen nog steeds abonnementen bij de sportschool of op tijdschriften waar je eigenlijk niets mee doet? Neem dan even de tijd om deze op te zeggen. Kan je toch weer een aantal tientjes per maand besparen die mooi naar de verbouwing kunnen.

5. Check je hypotheek
Op het moment dat je de huidige hypotheek afsloot waren er waarschijnlijk andere mogelijkheden dan nu. Een mooie manier om ineens een flinke klap geld te besparen is door je hypotheek opnieuw onder de loep te nemen. Wie weet houd je ineens een paar honderd tot duizend euro over om aan de slag te gaan!

Reacties