Foto: 2020/Waarom-containerwoningen-interessant.jpg

Waarom containerwoningen nu interessant zijn

Woningnood in Nederland. Wie had gedacht dat die in onze welvaartsstaat zou kunnen ontstaan? En toch is hij er.

In toenemende mate zelfs, want het wordt alleen maar duurder om huizen te bouwen en de woningmarkt is helemaal op hol geslagen. Het gevolg: starters vinden geen betaalbare woning, laat staan dat ze er zelf een kunnen bouwen en huurders betalen astronomische huurprijzen. Toch is er een oplossing: woningen van zeecontainers.?

Misschien ken je containerwoningen als al dan niet tijdelijke huisvesting voor studenten of als tijdelijke woning bij renovaties. Maar zeecontainers zijn ook prima te gebruiken voor de bouw van permanente woningen. Je bouwt snel, ze zijn niet duur en bieden ongekende mogelijkheden. Waarom zie je dan toch zo weinig van deze woningen? Is het alleen een imagoprobleem (“ik ga toch zeker niet in zo’n stalen zeecontainer zitten?”) of zitten er addertjes onder het gras??

Waarom een containerwoning?

Of je nu gaat wonen in een nieuwe of een gebruikte zeecontainer, elke containerwoning is in de eerste plaats duurzaam. Ze zijn letterlijk ijzersterk en kunnen tot wel vijftig jaar meegaan. Materialen die je uit de zeecontainers snijdt, bijvoorbeeld als uitsparing voor een raam, kun je hergebruiken, bijvoorbeeld als een schutting of luik. Een zeecontainer die voor het vervoer van goederen al de nodige zeemijlen heeft afgelegd is dan extra duurzaam: die krijgt een tweede leven als tuinhuis, gastenverblijf of als tiny house met een verweerde uitstraling. Daarnaast is een zeecontainer zelfdragend. In de meeste gevallen heb je, afhankelijk van de ondergrond, dan dus geen fundering nodig. Daarnaast is een containerwoning gemakkelijk te verplaatsen. Daarmee is het ook een ideale oplossing voor tijdelijke huisvesting.

?Hoe lang duurt het om een container om te bouwen tot woning??

?Goed, je hebt besloten: ik ga voor die containers. Hoeveel tijd gaat er dan nog overheen voordat je woning er ook daadwerkelijk staat? Als je de bouwvergunning binnen hebt en je hebt de benodigde zeecontainers aangeschaft, dan is je woning klaar in… drie maanden! Een super snelle bouwtijd dus, die zich ook nog eens voor het grootste gedeelte buiten de bouwplaats afspeelt. Als alles goed is voorbereid ben je in twee weken tijd klaar op het bouwterrein. Als dat niet snel is??

Welke containers zijn geschikt voor een containerwoning?

Om een containerwoning te bouwen heb je keuze uit verschillende soorten containers. Afhankelijk van de grote van de woning kies je de geschikte maat uit. De meest gekozen zeecontainer is de 20ft container. Koop je hem gebruikt dan kan je deze al aanschaffen voor een schappelijke prijs van €950,-, daarnaast komen dus alleen nog de kosten voor het ombouwen van de zeecontainer. Een zeecontainer kopen? Dat kan eenvoudig en snel bij CARU Containers!

Reacties