Vier stappen om je huis grondig op te knappen

Heb je al een aantal jaar weinig onderhoud gepleegd of verandering aangepast in je woning, dat zal dit misschien tijd worden om dit eens te doen.

Guido van Loon 24 Oktober 2021

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld verhuist of er nog een vieze vloerbedekking ligt van een vorige bewoner of dat het schoonmaken en andere klusjes er de laatste tijd niet van zijn gekomen. Dan weet je misschien niet waar je moet beginnen, daarom geven we je een aantal tips zodat je weet waar je mee aan de slag moet gaan.

Stap 1. Maak een to-do lijstje

Maak als eerste een inventarisatie van wat er gedaan moet worden. Heb je bijvoorbeeld veel rommel liggen, dan is het van belang dit weg te gooien. Op die manier kun je namelijk overal makkelijker bij. Daarnaast is het van belang te bedenken wat er veranderd gaat worden. Wil je bijvoorbeeld je vloer vervangen maar ook de muren schilderen? Schilder dan eerst de muren zodat je je nieuwe vloer niet vies maakt. Het is dus vooral van belang een logische volgorde aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om als eerst de belangrijke en/of vervelende zaken als eerst te doen, op die manier hik je er laten niet meer tegen op en zie je sneller meer waarde. 

Stap 2. Eventueel inschakelen van hulp

Als de inventarisatie gedaan is, is het makkelijker in te schatten wat je nodig gaat hebben. Is de klus bijvoorbeeld alleen, je partner of andere huisgenoten en/of vrienden te doen? Als je bijvoorbeeld je woning deels of volledig moet ontruimen dan is het aan te raden een professional om armen te nemen zodat de woningontruiming op een efficiënte en veilige manier wordt afgehandeld. Bij zo een grote klus kunnen namelijk onvoorziene omstandigheden plaatsvinden maar waarschijnlijk ook materiaal gerecycled worden en daar weet een professional wel raad mee.

Stap 3. Het inplannen van de taken en hulp

Als je de stappen die ondernomen moeten worden gaat inplannen dan is het belangrijk dat je niet alles tegelijk wil gaan doen. Als het goed is heb je alles op de lijst al op gewenste volgorde gezet, afhankelijk van prioriteit en moeilijkheidsgraad. Kan een klus pas plaatsvinden als een andere klus is gedaan, dan is het handig om eventueel rekening te houden met uitloop. Het is namelijk ongemakkelijk als er al hulp klaarstaat die nog niet aan de gang kunnen gaan omdat iets nog niet af is.

Stap 4. Gewoon doen!

Soms kost het best wat wilskracht om de klussen te klaren in je vrije tijd, als je ze echter eenmaal hebt gedaan, zul je erg tevreden zijn. Beloon jezelf hier ook voor door iets te gaan doen wat je leuk vindt!

Uitbesteden aan een professional

Heb je geen tijd om de boel te kunnen overzien, of als het werk te vies of zwaar is dan kun je altijd een professionele woning ontruimingservice inschakelen. Zij kunnen je van A tot Z helpen om je woning tiptop in orde te krijgen. Zij kunnen bijvoorbeeld tapijt verwijderen, of andere vloerbedekking, of een vuile woning schoonmaken maar ook hulp bij boedelontruiming is mogelijk. In welke situatie je je ook bevindt woning ontruimingservice kan jou van dienst zijn. 

Reacties