Foto: 2020/zakelijke-hypotheek.jpg

Tips & adviezen voor het afsluiten van een zakelijke hypotheek

Het afsluiten van een zakelijke hypotheek is iets wat je als ondernemer niet van de ene op het andere moment doet.

Een zakelijke hypotheek om je bedrijfspand, kantoor of belegging te bekostigen is een financiële stap, die je grondig moet voorbereiden. Maar waar moet je allemaal op letten als je een zakelijke hypotheek wilt afsluiten voor jouw onderneming? En hoe kun je de kosten van een zakelijke hypotheek berekenen? In dit artikel lees je nuttige tips en adviezen rondom het afsluiten van een zakelijk hypotheek voor jouw vastgoed.

Voordelen van een zakelijke hypotheek afsluiten

Kiezen voor een zakelijke hypotheek heeft uiteenlopende voordelen voor ondernemers. In de eerste plaats bouw je eigen vermogen op. Sommigen zien huren dan ook als weggegooid geld. Een tweede voordeel is dat de rentekosten van je bedrijfshypotheek aftrekbaar zijn van de belasting. Je krijgt geen hypotheekrenteaftrek (zoals bij een particuliere hypotheek), maar je kunt de kosten wel fiscaal aftrekken. In de derde plaats zijn er tegenwoordig veel zakelijke hypotheek varianten beschikbaar als je een geldlening voor jouw onroerend goed zoekt.

Door de opkomst van alternatieve financierders, zijn zakelijke hypotheken flexibeler geworden dan een jaar of tien geleden. Je kunt de hypotheekvorm dus eenvoudiger dan vroeger afstemmen op jouw wensen.

Een vierde pluspunt van een zakelijke hypotheek is dat je op de langere termijn flink kunt profiteren van de waardestijging van vastgoed. Mocht je over een of meer decennia je belegging willen verkopen, dan ga je daar financieel van profiteren. Tenslotte is vastgoed voor je bedrijf kopen op de lange termijn voordeliger dan huren.

Aandachtspunten bij het rondmaken van een zakelijke hypotheek

Voor zakelijke hypotheken wordt vaak een hogere rente gerekend, terwijl de looptijd vaak korter is. Belangrijke is om je goed te laten voorlichten door een bedrijfsmakelaar cq. adviseur. Zij kunnen je precies alle ins en outs vertellen die je moet weten om op een veilige en financieel slimme manier een zakelijke hypotheek rond te maken. De financiering van een zakelijke hypotheek kun je regelen via een bank of via een onafhankelijke financier. Een andere mogelijkheid is om voor een financiële specialist te kiezen. Er zijn meerdere gespecialiseerde vastgoedfinanciers die je kunnen vertellen hoe je de aankoop van een vastgoedbelegging het beste kunt aanpakken.

Een zakelijke hypotheek berekenen: hoe doe je dat?

Ten slotte nog een belangrijk punt, namelijk hoe kun je een zakelijke hypotheek berekenen? Dit kun je eenvoudig en snel online doen, bijvoorbeeld door een offerte op maat aan te vragen bij een alternatieve financierder als Benkey.nl. Het is altijd slim om voor een specialist te kiezen met verstand van zaken en ervaring in de markt.

Reacties