Foto: autocad-renovatie-huis

Renovatie nodig? Wat je anno 2019 kan doen om je eigen touch aan je huis te geven

Eindelijk! Je hebt het geld bij elkaar om je stulpje om te toveren tot jouw droomhuis!

Guido van Loon

Al jaren heb jij een beeld in je hoofd van je ideale huis en nu is het tijd om dit beeld werkelijkheid te laten worden. 

Ja, verbouwen sucks, maar probeer er het beste van te maken en geniet (hoe gek het ook klinkt) van het gehele proces. Als je het slim aanpakt, kan je er je eigen draai aan geven en houd je de kosten acceptabel.

Persoonlijke touch

Oké, een renovatie slim aanpakken kan op verschillende vlakken. Hoe stoer is het om je eigen ontwerpideeën te visualiseren!? Het uitwerken van deze ideeën vereist wel enige kennis en de nodige tools. Had je al eens gedacht aan het maken van een eigen bouwtekening? Om digitaal technische en bouwkundige tekeningen te kunnen maken, kun je werken met een AutoCAD cursus. Hiermee kun je tekeningen efficiënt en gestructureerd opbouwen om ze uiteindelijk te pitchen aan de architect.

Geen ervaring met online tekenen? Volg een AutoCAD cursus!

Er zijn cursussen voor zowel beginners als gevorderden. De cursus AutoCAD Basis leert je de grondbeginselen van het tekenen met AutoCAD. Ervaren trainers leren je structuur aanbrengen in de tekening, maar ook de tekening printen met de juiste maten en details of het delen ervan met anderen. De oefeningen van voor AutoCAD zijn afgestemd op de praktijk, dus na afloop van de cursus kan jij direct als CAD tekenaar aan de slag (met je eigen huis!).

Na de cursus AutoCAD

In hoeverre jij na het volgen van de cursus in staat bent om je ontwerpideeën te visualiseren ligt aan de cursus die je gevolgd hebt. Een 2D tekening maken kun je ongetwijfeld! Als je de cursus voor gevorderden hebt afgerond dan kun je in een korter tijdsbestek tekeningen maken, controleren en aanpassen. Bovendien begrijp je de achterliggende informatie.

Voordelen

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijker kan? Een verbouwing zorgt meestal al voor de nodige stress en tegenslagen, dus dan geef je toch uit handen wat je uit handen kan geven? Dit klinkt logisch, maar hoe stoer is het als je zo’n essentieel onderdeel van het proces zelf hebt gedaan! Op deze manier wordt het echt je eigen plekje; jij zette de tekening op papier zoals hij in je hoofd zat. Niet geheel onbelangrijk heeft het de kosten uiteindelijk iets weten te dekken. Je hebt flink wat bespaart door je eigen ideeën op papier te zetten in plaats van dit uit te besteden aan een architect.

Edubookers: de Booking.com van opleidingen!

Edubookers vergelijkt meer dan 23.000 cursussen in heel Nederland en deze kun je direct online boeken. Op die manier is er altijd een cursus bij jou in de buurt en zijn wij altijd de goedkoopste! Of je nu zoekt naar een: e-learning, klassikale training of individuele cursus via ons platform vind je altijd wat je zoekt!

Reacties