Minder vaste lasten met studerende kinderen

De kinderen moeten natuurlijk naar school, maar zo'n studie kan flink wat kosten. 

Een mooi moment om nog eens goed naar de vaste lasten te kijken en te onderzoeken of er wat te besparen valt. Met deze handige tips eindig jij misschien wel met een besparing van tientallen euro’s per maand: mooi meegenomen toch?

1. Sluit een printabonnement af

Vervang jij lege cartridges nog handmatig? Ga dan op zoek naar een printabonnement; een van de meest handige manieren om te besparen op printkosten. Je betaalt maandelijks een x bedrag en krijgt nieuwe cartridges hier direct voor toegestuurd. Daarnaast wordt er ook nog eens een handige retourenvelop meegestuurd om de oude cartridges terug te sturen. Het scheelt je nogal wat in de eenmalige cartridge kosten: zeker wanneer je met grote regelmaat print.

2. Ga voor pakketkorting

Heb je meerdere zaken (denk bijvoorbeeld aan verzekeringen) bij verschillende aanbieders lopen? Dan kan het zomaar eens zijn dat je hier een paar tientjes per maand op kunt besparen. Veel aanbieders geven je namelijk de mogelijkheid tot extra korting, wanneer je alle diensten bij hen afneemt. Sluit bijvoorbeeld al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af, of al je telefonie abonnementen bij dezelfde aanbieder. Het kan je flink wat in de uitgaven schelen!

3. Vergelijk leveranciers

Hoewel het heel makkelijk is om te zeggen dat je al jaren bij dezelfde aanbieder zit en tevreden bent, kan dit ook betekenen dat je al jaren teveel betaald. Er is helemaal niks mis met het regelmatig vergelijken van aanbieders en leveranciers. Iedere keer dat je contract op is voor verlenging, doe je even een rondje om te kijken of je nog steeds op de juiste plek zit. Het overstappen is zo gedaan, en het kan je flink wat geld besparen. 

4. Ga voor duurzaam

Heb je geen budget om zonnepanelen te kopen? Dan kun je ze ook gewoon huren. Een investering die zeker de moeite waard is. Je betaalt maandelijks een huurbedrag en de leverancier neemt de installatie en onderhoudskosten op zich. Na een x aantal jaar heb je de panelen afbetaald en is je energie zo goed als gratis.

5. Bespaar op de energierekening

Is zonnepanelen net te gek maar wil je wel besparen op de energierekening? Vervang alle lampen in huis door LED lampen: deze zijn een stuk duurzamer en op de lange termijn goedkoper dan andere vormen van verlichting. De aanschafprijs is wat duurder, maar ze gaan vervolgens ook wel zo’n dertig jaar mee.

reacties
anderen bekeken ook

Schaven, zagen, afkorten etc.

Vraag nu snel een offerte aan.

Hoe vindt u een goede makelaar Dordrecht?

5 simpele tips om diefstal tegen te gaan

Lenette Hermsen

Renovatie nodig? Wat je anno 2019 kan doen om je eigen touch aan ...

Guido van Loon

Wasmachine kapot? Zo repareer jij hem zelf

Jaimy van de Wal
Advertentie
Advertentie
Advertentie