Foto: 2022/jouw-bouwafval-is-geld-waard.jpg

Jouw bouwafval is nog geld waard!

Iedere klusser zal het herkennen, klussen geeft heel erg veel rotzooi. Of je nou netjes klust of niet, je krijgt te maken met bouwafval.

Guido van Loon

Vaak ben je geneigd om tijdens of na de klus een aanhanger te regelen en al jouw afval zo snel mogelijk weg te gooien. Maar dit is echt een hele grote fout! Wanneer je ervoor kiest om het bouwafval weg te gooien, gooi je heel waarschijnlijk ook geld weg. Natuurlijk is het meeste bouwafval troep en kun je dat afvoeren maar wist je ook dat je geld kunt verdienen met jouw bouwafval? In deze blog lees je daar alles over. Hopelijk kun je jezelf op die manier verwennen met een financieel extraatje.

Oude metalen prijzen

Bouwafval kan jou nog een aardig leuk zakcentje opleveren. Dat heeft te maken met de metalen die in het bouwafval zitten. Oud koper bijvoorbeeld heeft een aardige kilo prijs maar je kunt voor veel oude metalen prijzen krijgen die variëren van 1,50 euro tot 7,5 euro per kilo. Een ijzerboer zal je heel dankbaar zijn als je veel bouwafval hebt waar ijzer in zit, dit kan de ijzerboer namelijk weer gebruiken.

Voor metalen kun je dus lekker geld verdienen. Hangt er natuurlijk wel vanaf wat voor metalen dit zijn. Koper bijvoorbeeld levert heel veel geld op, is erg gewild, helaas ook onder de koperdieven.

Container huren

Wat ook een optie is en eigenlijk is dit een hele makkelijke optie, is het huren van een container waarbij de metalen ook bij het ophalen gelijk voor jou gescheiden worden. Dat scheelt je een hoop werk en op die manier ben je er zeker van dat de metalen die waardevol zijn gelijk gescheiden worden en dat jij die uitbetaald krijgt.

Je bouwmaterialen doorverkopen

Een andere manier om geld te verdienen met jouw bouwafval is door het doorverkopen van jouw bouwmaterialen. Zo worden het tweedehandse bouwmaterialen die een ander weer kan gebruiken bij zijn/haar bouwproject. Denk bijvoorbeeld aan hout, dit kan altijd weer ergens anders voor gebruikt worden.

Zonde dus om weg te gooien. Zelfde geldt voor pallethout. Dit is een product dat je prima nog door kunt verkopen als jij het niet meer nodig hebt. Er zijn meer dan genoeg mensen die interesse hebben in pallethout. Hetzij om iets te bouwen, of om het in een houtkachel te kunnen stoppen.

Niet alleen goed voor je portemonnee

Het mooie van het verkopen van jouw bouwafval is niet alleen dat je wat extra geld kunt verdienen maar ook het feit dat je op die manier bijdraagt aan het voorkomen van onnodig weggooien van spullen en materialen. Door het scheiden van jouw bouwval en de beste materialen hiervan te verkopen werk je mee aan een duurzamere wereld en dat is zeer zeker erg belangrijk voor de toekomst van de planeet.

Dus het verkopen van jouw bouwmaterialen en metalen die uit het afval gescheiden worden zorg je er ook voor dat er onnodig spullen en materialen weg worden gegooid. En duurzaamheid is nu eenmaal een belangrijk thema dat terecht, heel veel aandacht krijgt. Doe je zelf daarom een plezier en verkoop jouw bouwafval. Dan verdien je én geld én je werkt mee aan het recycling proces.

Reacties