string(1) "p"

Hoeveel kost binnenschilderwerk?

Benieuwd naar de prijzen van binnenschilderwerk? In dit artikel vind je een overzicht van de prijzen en mogelijkheden!

De prijzen van binnenschilderwerk

Als je woning wel toe is aan een nieuw verfje aan de binnenzijde kun je dit natuurlijk zelf doen maar je kunt er ook een professioneel bedrijf voor inschakelen. Als je wilt weten wat het schilderwerk gaat kosten kun je het beste op voorhand offertes van verschillende bedrijven aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Zo kun je zelf bepalen welk bedrijf je het beste aanstaat en daarmee in zee gaan. Sommige bedrijven rekenen per uur terwijl andere schilders per m² hun kosten bepalen. Kijk altijd wat het gunstigste voor jouw klus uitpakt.

Wat kost een schilder per uur?

Als je ervoor kiest een schilder in te huren kan het zijn dat deze de prijzen per uur of per m² berekent, mede afhankelijk van de soort klus. Het is zaak goed te bekijken welke manier financieel het gunstigste voor jou is. Als een schilder ervoor kiest per uur te rekenen doet hij of zij dit vaak bij klussen die een groot oppervlak beslaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van muren of plafonds. Afhankelijk van de klus worden gemiddeld de volgende prijzen per uur berekend.

Schilderwerk Prijs per uur
Buitenschilderwerk €40,- tot €50,-
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,-
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-

Kosten schilder per m²

Als je een schilder inhuurt om bij je te komen klussen kan het ook zijn dat er per m² berekend wordt wat het kost. Dit kan verschillen per schilder maar ook per klus die gedaan wordt. Zo is buitenschilderwerk over het algemeen duurder dan binnenschilderwerk. Dit wordt mede bepaald door het materiaal dat gebruikt wordt maar ook omdat buitenklussen meer tijd in beslag nemen. In de volgende tabel kun je lezen wat de gemiddelde prijs per m² is voor diverse schilderklussen.

Binnenschilderwerk prijzen

Uurtarief of prijs per m²?

Als je een schilder wilt inhuren om je huis te laten schilderen kan het zijn dat ze per uur rekenen of per m². In de regel worden voor klussen die wat meer werk met zich meebrengen uurtarieven gehanteerd terwijl voor klussen die wat minder tijd in beslag nemen vaak per m² wordt gerekend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van muren of plafonds en andere grote oppervlaktes. Voor meer gedetailleerde klussen loont het voor de schilder meer om per uur te rekenen. Omdat de schilder voor kleine klusjes die nauwkeurig gedaan worden meer tijd inruimt kosten deze meer.

Prijzen voor binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk kent uiteenlopende prijzen. Dit is mede afhankelijk van de klus die gedaan wordt en hoeveel tijd daarvoor uitgetrokken dient te worden. Bepaalde klussen vergen nu eenmaal meer precisie dan andere dus als de schilder er langer mee bezig is zal de prijs ook hoger uitvallen. In de volgende tabel zie je prijzen voor verschillende schilderklussen zodat je een idee krijgt wat iets gemiddeld kost. Iedere schilder hanteert andere tarieven dus de prijzen zijn slechts een indicatie.

Schilderwerk Gemiddelde prijs
Trap schilderen €300,- tot €700,-
Plafond schilderen €200 tot €1.500,-
Deuren lakken €850,- tot €1.000,-
Muur schilderen €220,- tot €1.200,-

Wanneer binnenschilderwerk laten uitvoeren?

Schilderwerk is op zijn tijd zeker nodig, ook binnenshuis. Hoe vaak je dit laat doen is je eigen keuze maar gemiddeld is één keer in de tien jaar geen overbodige luxe. Voor buitenschilderwerk geldt een andere gemiddelde levensduur omdat dit meer te lijden heeft onder de weersomstandigheden. Als je op bepaalde plekken in huis te maken hebt met schilderwerk dat sneller slijt is het zaak dat je dit eerder laat aanpakken. Vraag altijd eerst offertes aan zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Besparen op de kosten? Handige tips!

Als je wilt besparen op het schilderwerk kan dat op diverse manieren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen de klus door de winterschilder te laten doen. Deze heeft doorgaans minder klussen in de winterperiode en werkt dan voordeliger. Daarnaast kun je besparen op de kosten van het schilderwerk door zelf reeds een aantal voorbereidende handelingen te doen zoals schuren en het schoonmaken van de oppervlaktes die geschilderd gaan worden. Als je er zelf voor zorgt dat alles reeds afgeplakt is voordat er geschilderd wordt scheelt dit de schilder veel tijd en kost de klus jou minder.

Handige links: