Heel Holland klust

Corona zorgt waarschijnlijk mede voor een toename van ruimtevergrotende verbouwingen.

Corona zorgt waarschijnlijk mede voor een toename van ruimtevergrotende verbouwingen. Mensen zijn meer thuis en werken meer vanuit huis. Hierdoor willen zij er ruimer en comfortabeler bijzitten. Daarbij komt dat de hypotheekrente laag is, waardoor een waardevermeerderende verbouwing relatief goedkoop kan worden gefinancierd. De kans is groot dat het aantal verbouwingen dat wordt gefinancierd via een hypotheek verder toeneemt.

In de eerste weken van de coronacrisis meldden bouwmarkten en tuincentra een topdrukte. Door de lockdown hadden mensen meer tijd om in de tuin te werken of om te klussen. Dirk Hoogeterp van De Hypotheekshop in Heiloo: ‘Waarschijnlijk heeft het nieuwe normaal, waarin er vaker vanuit huis wordt gewerkt, inmiddels ook invloed op verbouwplannen. Hoewel we daar geen cijfers van hebben, merken we momenteel veel vragen over ruimtevergrotende verbouwingen als een uitbouw, een dakkapel of een overkapping in de tuin. Daarnaast worden er extra kamers in huis gecreëerd om te kunnen werken of studeren.’

Financiering
De kans is groot dat het tweede kwartaal niet alleen een nieuw record zal opleveren voor het aantal hypotheekaanvragen (137.000 aanvragen via HDN in Q1 2020), maar ook voor het aantal verbouwingen dat wordt gefinancierd via een hypotheek (46.000 in Q1 2020).

Door de gestegen huizenprijzen en het krappe woningaanbod neemt het aantal verbouwingen al enkele jaren toe. Door de snelle daling van de hypotheekrente vorig jaar zomer/herfst is het aantal meegefinancierde verbouwingen door oversluiten of verhogen van de hypotheek sinds het derde kwartaal verdubbeld. Het coronavirus lijkt deze trend dus verder te versterken.

Ook aan de slag?
Wil jij graag verbouwen maar weet je niet welke financieringsoptie het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Wij helpen je graag je verbouwplannen en financiën helder in kaart te brengen. Zo kom je samen tot een verstandige keuze en weet je direct wat de gevolgen zijn voor je maandlasten. Plan nu een vrijblijvende afspraak in!

 

De Hypotheekshop
Kennemerstraatweg 382
1851 BK Heiloo
072 514 0620
heiloo499@hypotheekshop.nl