Duurzaam wonen? Dat bespreek je met je adviseur!

Wil je graag verduurzamen maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan dit artikel.

Wil je een ander huis kopen, heb je plannen voor een verbouwing of denk je aan oversluiten? Dan zijn er extra financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, warmtepomp en zonneboiler. Wil je graag verduurzamen maar weet je niet waar je moet beginnen? Bespreek je vragen en wensen met adviseur Dirk Hoogeterp.


Energiezuinig huis
Een huis met goede isolatie is prettig om in te wonen: lekker warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. In veel huizen ontbreekt nog wel ergens isolatie, vooral bij vloeren en buitenmuren. En de isolatie die er is, kan vaak een stuk beter. Ook zonnepanelen, een warmtepomp en een zonneboiler zijn interessante opties om je huis verder te verduurzamen. Je bespaart er bovendien geld mee, want je energierekening gaat omlaag. En het klimaat profiteert: je stoot minder CO2 uit.


Steeds meer interesse in duurzaamheid
Veel Nederlands zijn enigszins of heel bewust bezig met het eigen energiegebruik. Door een warme trui aan te trekken, energiezuinige apparaten te kopen of het licht uit te doen wanneer er niemand in de kamer is. Maar ook door verduurzaming van de eigen woning. “Het aantal huizenkopers dat energiebesparende maatregelen treft bij de aankoop van een woning gestegen is het afgelopen jaar gestegen van 4 naar 11%”, zegt Dirk Hoogeterp. “De interesse in verduurzaming en financieringsoplossingen neemt zeker toe”.


Advies verduurzaming woning
Het hypotheekgesprek is hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken. Goede advisering rond verduurzaming bij het afsluiten én tijdens de looptijd van een hypotheek is van groot belang. Huizenkopers wonen immers gemiddeld 15 jaar in een huis. “We merken in de praktijk dat veel consumenten met tal van vragen zitten rond verduurzaming, en dat ze het overzicht missen. Wij beantwoorden die vragen graag." aldus Dirk Hoogeterp. 


Duidelijk verhaal
“Wij bieden onze klanten een duidelijk verhaal op het gebied van duurzaam wonen – zowel aan de oplossingen- als aan de financieringskant. Door nu extra in energiebesparing te investeren, gaan de hypotheeklasten weliswaar omhoog, maar dalen de energiekosten waardoor de totale woonlasten per saldo omlaag kunnen gaan. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak!”