Droom jij van een nieuwbouwwoning?

Heb jij je oog laten vallen op een nieuwbouwwoning? Dan wil je natuurlijk graag weten of je het huis kunt betalen én waar je bij nieuwbouw op moet letten.

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen. Het huis is vaak duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. En je kunt de woning vaak nog helemaal naar je eigen smaak indelen en inrichten. Heb jij je oog laten vallen op een nieuwbouwproject? Dan wil je natuurlijk graag weten of je het huis kunt betalen én waar je bij nieuwbouw op moet letten. Wij helpen je graag!

Hypotheek
Een hypotheek voor een nieuwbouwwoning vraagt vaak net wat andere aandachtspunten dan een hypotheek voor een bestaande woning. Bij een nieuwbouwwoning hoef je bijvoorbeeld geen overdrachts-, makelaars- en taxatiekosten te betalen. Maar krijg je wel te maken met extra kosten voor de aanleg van de tuin en de erfafscheiding. Of met een bouwdepot en een langere geldigheid van je hypotheekofferte. Het is fijn als je dan een adviseur hebt die goed op de hoogte is en meedenkt. Bij De Hypotheekshop vertellen we je alles over de bouw van je huis, de oplevering, bouwrente en natuurlijk je hypotheek.

Een hypotheek voor een nieuwbouwwoning
Een nieuwbouwwoning koop je meestal vrij op naam. Dat betekent dat je geen kosten voor de overdracht (kosten koper) betaalt. Wanneer je een hypotheek afsluit voor een nieuwbouwwoning zijn er een aantal hypotheekvoorwaarden die erg belangrijk zijn. Bijvoorbeeld hoe lang de offerte geldig is, of je meerwerk kunt meefinancieren en de hoogte van de vergoeding op het bouwdepot. De adviseur houdt hier in het advies rekening mee.

Kosten bij een nieuwbouw hypotheek
Er wordt wel gezegd dat nieuwbouw goedkoper is dan bestaande bouw. Dat is niet helemaal waar. Het klopt dat je bijvoorbeeld geen kosten koper of makelaars- en taxatiekosten hoeft te betalen. Maar er kunnen andere kosten bijkomen die je juist wel betaalt. Hieronder lees je een korte uitleg.

  • Bouwrente
    Voordat je de woning koopt, heeft de aannemer doorgaans al een aantal investeringen gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het kopen en bouwrijp maken van de grond. Misschien is hij zelfs al gedeeltelijk begonnen met bouwen. Omdat de aannemer geld heeft voorgefinancierd en de rentevergoeding daarover misloopt, kan hij jou ter compensatie om een bedrag vragen. Dit noemen we 'bouwrente'.
  • Bouwdepot
    Na het afsluiten van de hypotheek, wordt het hypotheekbedrag vervolgens gestort op een speciale rekening, waaruit de aannemer betaald wordt: het bouwdepot. Over dit bedrag ontvang jij een rentevergoeding. Tegelijkertijd start jij met het betalen van rente over de hypotheek. 
  • Renteverlies tijdens bouw
    Dankzij de rentevergoeding die je krijgt voor je bouwdepot, betaal je per saldo in het begin weinig rente. Naarmate de bouw vordert, wordt het bouwdepot steeds kleiner en ontvang jij dus minder vergoeding. Dus het bedrag dat jij maandelijks betaalt, loopt op. Het verschil tussen deze twee bedragen noemen we 'renteverlies tijdens bouw'.

Duidelijk verhaal
De Hypotheekshop is volledig onafhankelijk, geeft ongekleurd advies en een duidelijk antwoord op elke financiële vraag. Wij vergelijken voor jou hypotheken, rentetarieven en voorwaarden van vrijwel alle aanbieders. Hierbij nemen we jouw woonwensen en toekomstplannen als uitgangspunt. Zo vinden we een hypotheek met betaalbare maandlasten en prima voorwaarden. Een hypotheek die bij je past.

Zonder kosten kennismaken
Wij vinden dat je alleen persoonlijk financieel advies kunt geven als je weet wie er tegenover je zit. Daarom willen we eerst graag kennismaken én nemen wij de kosten voor dit gesprek voor onze rekening. Tijdens dit gesprek krijg je inzicht in de stappen die nodig zijn om een nieuwbouwwoning te kunnen kopen en laten we je ook precies zien wat wij voor jou kunnen doen en voor welke prijs.

Wil je meer weten? Loop eens binnen of plan een afspraak in op een moment dat het jou uitkomt.