5 tips voor duurzaam wonen in Breda

Duurzaam wonen heeft de toekomst. Het is niet zomaar een trend, het is een beweging die alleen maar belangrijker wordt.

16 Juli 2021

Hoe kan een woning duurzamer worden? En wat zijn handige tips om in de woning duurzamer om te gaan met energie? We zetten 5 tips op een rij om dat zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

Duurzaam wonen in Breda: 5 tips

Duurzaam wonen vraagt om aandacht voor de ruimtes, de isolatie van de woning en het gebruik van bijvoorbeeld de verwarming. We delen 5 tips om duurzamer te wonen in Breda:
- Gebruik een compacte ruimte
- Isoleer de woning
- Verwarm met verstand
- Plaats een groendak
- Investeer in hoogrendementsglas

Gebruik een compacte ruimte

Een nieuw te bouwen woning bestaat het liefst uit meerdere compacte ruimtes. En staat er al een woning? Probeer het gebruik van die ruimtes dan zo compact mogelijk te maken. Gebruik een slaapkamer om in te werken. Dat voorkomt de noodzaak om de complete woonkamer met open keuken te verwarmen, terwijl er voor het werk eigenlijk alleen een bureau en een bureaustoel nodig zijn.

Isoleer de woning

Investeer in zoveel mogelijk isolatie voor de woning in Breda. Het gaat om isolatie van de vloer, de (spouw)muren en het dak. Door daarin te investeren wordt het een stuk makkelijker om ’s winters de warmte binnen te houden. Bovendien voorkomt het in de zomer dat het binnen te warm wordt. Op die manier levert de investering twee keer rendement op.

Verwarm met verstand

Verwarmen is relatief duur en bovendien niet bepaald duurzaam. Het is verstandig om alleen de ruimte te verwarmen waar dat op dat moment nodig is. Gebruik bovendien een moderne CV-ketel of zelfs een warmtepomp. Het hoge rendement van deze apparaten voorkomt onnodig verbruik van energie.

Plaats een groendak

Aan de buitenzijde van de woning kan een groendak helpen om de isolatie verder te verbeteren. Het houdt de warmte in de winter vast, terwijl het voorkomt dat de hitte in de zomermaanden naar binnen toe door kan dringen.
Een bijkomend voordeel van zo’n groendak is dat het een fijne plaats is voor bijen en andere insecten. Dat voorkomt ondertussen dat ze in de rest van de tuin in de weg zitten.

Investeer in hoogrendementsglas

Het is een uitstekend idee om te investeren in glas met een hoog rendement. Dubbel glas is al beter dan enkel glas. Met HR++ of HR+++-glas lukt het om nog meer energie te besparen. Door de verschillende soorten glas te vergelijken wordt het duidelijk welk type de beste investering geeft. Het verbetert de duurzaamheid van de woning in Breda aanzienlijk, voor een veel lagere energierekening en minder belasting van het milieu.

Duurzaam wonen: investeer in glas

Een investering in glas kan bijvoorbeeld bij Glaszetterdirect.nl. De glaszetter kan adviseren over het te gebruiken glas en de mogelijkheden om daarmee te investeren in een meer duurzame woning. Vanuit de offerte vooraf valt eenvoudig te berekenen wat de terugverdientijd is. Op die manier wordt goed duidelijk wat dit onderaan de streep uiteindelijk oplevert.

Reacties