Wat kost het bouwen van een houten huis?

Duurzaam en energiezuinig bouwen met Barentsz Ontdekkingshuizen

Denk je aan het bouwen van een huis, dan denk je aan een lang en duur project met een eindeloze reeks aan tegenvallers en moeilijke keuzes. Als je kiest voor houtbouw hoef je hier – mits je ook andere slimme keuzes maakt – niet mee te maken te krijgen. Want de kosten van het bouwen van een houten huis zijn in tijd én geld een stuk lager dan je in eerste instantie denkt.

Je wilt je eigen houten woning bouwen, gaaf! Voordat je van start gaat is het goed om inzicht te hebben in aan welke grote kosten je moet denken. De eerste grote kostenpost is de bouwkavel. Kavels worden meestal door de gemeente verkocht. De prijs daarvan – deze varieert nogal – kun je bij de verkopende gemeente opvragen. Kavels die je bij de gemeente koopt zijn kant-en-klaar, koop je ergens anders een mooi stuk grond, dan moet je deze soms zelf nog ‘bouwrijp’ maken (denk aan het bestaande huis en opstallen slopen, grond egaliseren en nutsvoorzieningen aanbrengen). Calculeer die kosten in, en hou bij het kopen van een kavel ook rekening met kosten zoals financieringskosten, bouwrente, legeskosten, aansluitkosten en sonderingsonderzoek. Lees hier meer over het vinden van een bouwkavel.

Bij Barentsz kies je voor een duurzaam en eigenzinnig Scandinavisch huis dat modern en strak is en knus en gezellig tegelijk. Doordat wij zowel het ontwerp als de realisatie verzorgen, gaat het snel, heb je maar met één partij te maken en word je niet verrast met onverwachte kosten. Een complete nul-op-de-meter (NOM) gezinswoning heb je al vanaf € 449.500,-incl btw. Je huis is dan compleet afgewerkt met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Met de configurator ontwerp je jouw eigen Barentsz Ontdekkingshuis en krijg je een goed idee van de mogelijkheden.

Meer informatie
Meer weten over onze houten Barentsz Ontdekkingshuizen? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of volg ons op Facebook