Mooi Wonen in Wolvega

Royaal wonen aan het water in Wolvega

18 November 2018

In de Lindewijk in Wolvega realiseert Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep, acht royale en moderne vrijstaande woningen aan het water.

De woningen worden gebouwd op de meest gewilde kavels van de dorpsuitbreiding ‘Mooi Wonen in Wolvega’. Deze percelen van 520 vierkante meter aan Het Heideblauwtje liggen namelijk praktisch in de natuurgebieden van It Fryske Gea en Staatsbosbeheer. Dankzij de grote tuingerichte woonkamers met prachtige glaspartijen worden natuur en woning vloeiend aan elkaar gekoppeld. De woningen zijn klaar voor de toekomst door een volledig gasloze oplevering met zeer goede isolatie en worden verkocht voor €439.000 v.o.n.

Luxe oplevering met diverse opties

Iedere woning van 160 vierkante meter beschikt standaard over een begane grond met een luxe Bruynzeel keuken (volledig aan te passen) aan de straatkant, die open overloopt naar de ruime woonkamer. Daarnaast bevindt zich een hal met toilet, een berging en een carport. Op de bovenverdieping vindt men drie slaapkamers, een volledig ingerichte comfortabele badkamer en nog meer bergruimte. Tot slot is er onder het schuine dak nog een zolderruimte beschikbaar. Deze standaardindeling is door middel van diverse opties nog verder naar smaak aan te passen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een geïsoleerde en verwarmde garage te plaatsen, of om slaapruimte te creëren op de begane grond.

De woningen voldoen aan de duurzaamheidsstandaarden van de huidige tijd en zijn daarom volledig elektrisch. De CV ketel is vervangen door een warmtepomp, die de zonnewarmte uit de lucht, aarde en het grondwater benut om de woning middels onder meer vloerverwarming van warmte te voorzien. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook een zeer goed rendement op. In de zomer kan de warmtepomp juist zorgen voor verkoeling. Het vervangen van het gas door elektriciteit en de bouw met de hoogste isolatiewaarden zal in de meeste gevallen een lagere energierekening opleveren.

Wonen in de natuur binnen bereik van alle voorzieningen

Het project Het Heideblauwtje wordt gerealiseerd in de Lindewijk in Wolvega. Hier worden door het Betsema Groep van de Friese ondernemer Jaap Betsema meerdere nieuwbouwprojecten uitgevoerd. De Lindewijk ligt aan de rand van Wolvega waardoor het een zeer groene omgeving betreft, bovendien is de snelweg A32 binnen een paar minuten te bereiken. Tezamen met een goede spoorverbinding maakt dit het een goede uitvalsbasis voor woon-werkverkeer naar de meeste steden in Noord-Nederland, van Zwolle tot Groningen. Ook in Wolvega zelf treft men echter alle nodige voorzieningen voor het dagelijkse leven.