Finnlogs Houtbouw

Wil je een energiebesparend en duurzaam bouwsysteem hanteren, dan is Finnlogs jouw partner.

Houten woning Finnlogs

Finnlogs staat garant voor een prachtige, onder architectuur ontworpen houten woning.

Veel kan en veel mag met hout, zolang de ontwerpen, de bouwer en de bewoner zich aan de spelregels van de houtbouw houdt. Finnlogs kent de vrijwel onbegrensde mogelijkheden van hout als puur, duurzaam en veilig bouwmateriaal.
Er zijn veel redenen waarom hout voor Finnlogs een logische keuze is. Hout is energiebesparend, zowel qua productieproces als qua brandstofverbruik voor de gebruiker. Houtbouw is droogbouw. Dat betekent dat er weinig (nieuw)bouwvocht bij komt kijken, wat gezond is voor de bewoner. Bovendien ontbreekt bij houtbouw het schadelijke Randon-gas, dat terug is te vinden in veel traditionele bouwmaterialen. De GGD-richtlijn 'Gezonde woningbouw' adviseert houtbouw als alternatief hiervoor.

Hout is gemakkelijker te verwerken dan traditionele bouwmaterialen en er bestaat de mogelijkheid van verregaande prefabricering. Bovendien is hout minder gevoelig voor (vries)kou en regen dan bijvoorbeeld steen. En hout nodigt sneller uit tot zelfbouw. Allemaal elementen die een positief effect hebben op de bouwduur.

Duurzaamheid, milieu en energie

Gebouwen zijn de belangrijkste opslokkers van energie, zowel tijdens de bouw als tijdens het gebruik. Voor de beperking hiervan zijn ontwerp-, bouw- en isolatiemateriaalkeuzes cruciaal. En dat is mogelijk door het inzetten van hout. Bomen zijn milieuvriendelijk. Een boom geeft gedurende zijn lange groeiperiode kostbare zuurstof af aan onze aarde en haalt CO2 uit de lucht. Met een verantwoord bosbouwbeleid en een nauwelijks vervuilend productieproces van boom tot bouwmateriaal, wordt bijgedragen aan een toekomstbestendig milieu.

Finnlogs

Logbouw

Finnlogs ontwerpt zowel logbouw- als houtskeletbouwwoningen. Logbouw komt van de term 'logs'. Hiermee worden de massieve balken bedoeld die de belangrijkste bouwelementen vormen. Deze zijn rond of rechthoekig.
Logs zijn qua afmeting op de millimeter nauwkeurig, voorzien van inkepingen die zorgen voor de samenhang en stabiliteit van de wanden. De logs worden één voor één opgestapeld tot wanden (vandaar 'stapelbouw'). Dit gebeurt aan de hand van de coderingen op de logs en de bouwtekeningen van Finnlogs.
De logs worden in massieve of glulam-balken (verlijmd en gelamineerd hout) aangeboden. Finnlogs kan de logs in 34 verschillende afmetingen leveren. Uiteraard worden logs geprofileerd, geschaafd en op maat aangeleverd.

Houtskeletbouw

Bij het houtskeletbouwprincipe wordt een wand opgebouwd uit een frame van hout; een houten 'skelet'. Dit frame vormt de dragende structuur van de woning. Het wordt voorzien van isolatiemateriaal, eventueel aangevuld met folie of ander vochtregulerend materiaal.
De afwerking van de binnen- en buitenzijde van de framewand is vervolgens geheel naar keuze. Dat kan hout of stucwerk zijn, maar uiteraard ook steen.
Houtskeletbouw is een uitstekend en beproefd bouwsysteem van de framewand dat door zijn grote flexibiliteit en relatief lichte constructie heel aantrekkelijk is. Het systeem leent zich zeer goed voor strakke, moderne architectuur. De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt. Ook ronde vormen zijn geen probleem.

Film Finnlogs

Meer informatie vind je op www.finnlogs.nl.

Profielfoto van Finnlogs Houtbouw BV
Finnlogs Houtbouw BV
De Savornin Lohmanlaan 20, 5252 AH  Vlijmen