Energieneutrale woning bouwen?

Energieneutrale woning bouwen? Dat doet u met Groothuisbouw!

Energieneutrale woning bouwen?

Een energieneutrale woning bouwen is voor steeds meer mensen een wens. De wereldbevolking groeit, de CO2 uitstoot wordt hoger en energiezuinig leven wordt daardoor belangrijker dan ooit. Ook de overheid ziet het liefst dat kopers een energieneutrale woning bouwen en stimuleert dit met behulp van diverse subsidies. Maar hoe kunt u bij Groothuisbouw een energieneutrale woning bouwen en wat zijn de kosten van zo’n woning? Wij leggen het u graag uit!

Energieneutrale woning bouwen kosten

Benieuwd wat een energieneutrale woning bouwen gaat kosten? Dat maken we bij Groothuisbouw graag vooraf inzichtelijk. Om te beginnen wordt elke woning van Groothuisbouw standaard gebouwd zónder gasaansluiting. Dat betekent dat uw woning wordt verwarmd met behulp van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. Koken kan elektrisch, bijvoorbeeld d.m.v. inductie. Als u wilt weten wat een woning verwarmd zonder gas gaat kosten, kunt u dit eenvoudig berekenen met de online rekenmodule. De prijzen in deze rekenmodule zijn namelijk standaard gebaseerd op het gebruik van een lucht-water-warmtepomp.

Wilt u een volledig energieneutrale woning bouwen? Dan zijn nog aanvullende maatregelen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen nodig. Welke extra maatregelen nodig zijn om uw woning energieneutraal te bouwen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het door u gekozen woningtype en de afmeting van de woning. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u hier het beste invulling aan kunt geven voor uw woning. Zoals u begrijpt brengt een volledig energieneutrale woning bouwen extra kosten met zich mee. Hoe hoog deze kosten uitvallen is afhankelijk van de mogelijkheden die uw woning biedt. Onze adviseurs maken graag een berekening voor u. Daarnaast kunnen zij u alles vertellen over een nul op de meter woning bouwen en de manier waarop Groothuisbouw dit voor u kan doen.

Energieneutrale woning bouwen bij Groothuisbouw

Zoals gezegd is het bij Groothuisbouw mogelijk om een volledig energieneutrale woning te bouwen. Hiervoor bekijken we per woning welke extra maatregelen genomen moeten worden om uw woning geheel energieneutraal te maken. We kunnen dus niet in zijn algemeenheid zeggen wat een energieneutrale woning bouwen kost of wat daarvoor nodig is. Dat is maatwerk per woning. Wel kunnen we u vooraf garanderen dat uw woning is gebouwd zonder gasaansluiting. Dit biedt diverse voordelen, want uw woning is daardoor:

- Toekomstbestendig
- Duurzaam
- Efficiënt
- Vrij van een gasaansluiting

Daarnaast profiteert u bij ons ook nog eens van een bijzonder prettig bouwtraject. Wij werken namelijk met een aantal vaste woningtypen en hanteren een mix van traditionele bouw en prefab-elementen. Een eigen huis bouwen met Groothuisbouw biedt dan ook diverse voordelen:

- Uw woning wordt gebouwd volgens een gestroomlijnd bouwproces
- Nagenoeg foutloze bouw, doordat we bekend zijn met de woningtypen die we bouwen
- Gegarandeerde opleverdatum
- Kosten van de woning vooraf bekend

Een energieneutrale woning bouwen met Groothuisbouw behoort dus tot de mogelijkheden. Waar wacht u nog op? Laat u overtuigen en ga alvast aan de slag met het ontwerp van uw eigen droomwoning!

Direct uw woning ontwerpen >