Een stoer houten huis met Noordelijk trekjes

Voor een Scandinavisch huis hoef je echt niet meer naar eh … Scandinavië

Barentsz Ontdekkingshuizen 

Een traditioneel Scandinavisch huis is dan ook een houten woning, vaak in een fraaie en opvallende kleur geschilderd.

Bouwen met hout is duurzaam én energiezuinig, wonen in hout is gezond voor jou en voor de planeet. Het is comfortabel, werkt stressverlagend en isoleert supergoed. Ook de vochthuishouding in je houten huis is van nature op orde. Maar wat is nou precies een Nordic huis en wat zijn de verschillen tussen houtmassiefbouw en houtskeletbouw? Kik hier voor meer informatie. 

Scandinavische Architectuur
Scandinavische architectuur kenmerkt zich door een functionalisme dat samengaat met een prettige tijdloosheid en een verbondenheid met de natuur en het landschap. Veel licht, soberheid en strakke lijnen overheersen maar wonderlijk genoeg voelt een Scandinavisch huis nooit kil aan en is ook de uitstraling allesbehalve ‘afstandelijk’ of saai. Dat komt door het materiaal: hout leeft, hout ademt, hout voelt warm en behaaglijk aan. Scandinavische huizen zijn juist knus en ‘hygge’, gezellig. En toch modern en en strak.

Wil je meer weten over zo’n stoer houten huis met Noordelijk trekjes, kom dan gerust een langs in Baarn of ga zelf aan de slag met onze configurator!